Til hovedinnhold

Dette har Rolf med seg i kofferten til Taipei

Det er mye man trenger på messetur.

Neste uke braker det løs i Taipei, og da åpner dørene til det som undertegnede synes er årets databegivenhet. Det er selvfølgelig snakk om Computex, og alt av nye prosessorer, kabinetter og blinkende vannblokker skal vises frem.

Førstkommende lørdag settes kursen i retning Gardermoen, og første stopp deretter er Bangkok i Thailand. Deretter hopper vi på første og beste fly enda litt lengre øst, og ender opp i hovedstaden Taipei på øyen Taiwan.

Med på reisen er en masse teknodingser som vi har bruk for i vårt arbeid, og her kommer oversikten over alt det som skal være med på reisen.

Datamaskin, mobiltelefon og minnepinner

Vaio Z med docking.

En av de mest sentrale tingene i kofferten er datamaskinen min, selv om den strengt tatt befinner seg i håndbagasjen. Etter mange år som trofast Thinkpad X-bruker hoppet jeg av i svingen, og valgte Sonys Vaio Z-serie. Denne har nå gått ut, og et erstattet med Vaio Pro.

Foto: Sony

Den er på mange måter en skikkelig drømmemaskin, med lav vekt, deilig design og massevis av karbonfiber. Dessverre har vist seg å være litt skranglete. Etter bare 2,5 år i tjeneste er den slarkete i hengslene, den har fått slått løs diverse deler og har en SSD som lyser rødt hver gang jeg skrur på maskinen.

Vel, jeg satser på at den holder enda en gang. Om den skulle knele helt og holdent denne gangen så har jeg med både en ekstern SSD, samt et eksternt optisk drev.

Telefonen er også et viktig verktøy, og med fare for å fremstå som en Sony-fanboy, så bruker jeg en Sony Xperia Z1. Denne telefonen ble valgt etter en særdeles positiv test på vår søsterside Amobil.no, og så langt har den absolutt innfridd.

Et knippe minnepinner er også med, lett fordelt på modeller fra Kingston og Corsair. Dette er fine greier for å sørge for at dataene er lagret flere steder.

Kamera og tilhørende utstyr

Vi har lenge brukt Canons kameraer i Hardware-redaksjonen, og selv om flere andre merker sikkert hadde gjort en super jobb er terskelen for å bytte alt for høy. Vi har så mye tilleggsutstyr og folk er vant til Canon, så vi fortsetter nok med det en stund til.

Nå er det Canon 70D som gjelder, og grunnen til at vi har gått for akkurat denne modellen er strengt tatt flerdelt. For det første har vi hatt en tradisjon for denne serien, og for det andre snakker vi her om et kamera som fungerer godt både til vanlige bilder samt videobruk.

Optikken som står på kameraet er fra Sigma, nærmere bestemt en 17–70 F2.8–4 DC Macro.

Som et reservekamera har jeg med et Canon G15. Dette er ganske kompakt, samtidig som det har en rekke muligheter til å leke seg med eksponeringene.

Minnekort er en annen greie. Vi har ingen spesielle merker som er foretrukket, men når vi legger ut kortene foran oss ser vi at det er en viss overvekt med Lexar og Sandisk.

Mikrofoner, opptakere og hodesett

Lydopptakeren Zoom H4n montert på toppen av et kamera.Foto: Zoom

I avdelingen for mer sært utstyr er det mye rart, og først ut er et trådløst mikrofonoppsett fra Sennheiser kalt EW 100. Dette kommer komplett med mygg og alt vi trenger, og sikrer god lyd på opptakene våre, noe som er helt nødvendig. Lyden fra den innebygde mikrofonen i Canon 70D er ikke veldig imponerende, og tar vi med alle støykildene som finnes på messegulvet er dette egentlig et must.

Mikrofonoppsettet blir brukt sammen med det snåleste vi har med oss, nemlig opptakeren Zoom H4n. Dette er en flerkanalsopptaker, med opptak på et eget SD-kort. Med disse to produktene får vi full kontroll på lyden, samtidig som vi sikrer best mulig kvalitet.

Et hodesett må man også ha med på tur, og undertegnede satser friskt på Bose QuietComfort 15. Hodesettet har aktiv støydempning, noe som er gull verdt på lange flyturer. Nå er det ikke avskrekkende lenge vi skal sitte på flyet, men elleve timer kan tære litt på humøret om ikke utstyret er i orden.

De analoge tingene

Selv om vi skal besøke teknologiens høyborg trenger vi en del analoge ting. En av de virkelig viktige tingene er penn og papir. Rett som det er må ting noteres, og om batteriet på den bærbare eller telefonen er utladet er det helt nødvendig med noen skrivesaker som fungerer der og da.

Visittkort er kanskje litt gammeldags, men likevel en stor greie. Slikt skal overleveres med den største ærbødighet, med begge hender, og dype bukk.

Vil du ha litt messestemning allerede nå? Sjekk ut en av bildespesialene fra årets CES »

annonse