Til hovedinnhold

Netflix fortsetter den vanvittige veksten

Firedoblet inntjeningen på ett år.

Netflix

Ved hjelp av blant annet prisbelønte originalserier blir strømmetjenesten Netflix stadig mer populær, og kunne forrige kvartal rapportere om millioner av nye abonnenter og knallgod inntjening, selv om dette likevel førte til nedgang på børsen.

Nå foreligger tallene for tredje kvartal, og fremdeles ser det meget lyst for strømmetjenesten, med atter nye tilsig av abonnenter både i hjemlandet og internasjonalt, samt en formidabel inntektøkning.

Firedobbel inntjening

Som blant andre The Washington Post skriver hadde Netflix en inntjening på 32 millioner dollar i tredje kvartal.

Det betyr at inntjeningen er intet mindre enn fire ganger høyere enn for samme kvartal i fjor, da Netflix hadde en fortjeneste på kun 7,7 millioner dollar.

På børsen tilsvarte inntjeningen 52 cent per aksje, som var fire cent høyere enn analytikerne hadde forventet. Som et resultat av tallene steg verdien på Netflix' aksjer med formidable 10 prosent, til 393 dollar.

Større enn HBO i USA

Den kraftige inntektøkningen skyldes selvsagt først og fremst stor tilstrømning av nye kunder, og for tredje kvartal kunne Netflix notere hele 1,3 millioner flere amerikanske abonnenter, i tillegg til 1,44 millioner flere Netflix-brukere utenfor USA.

Det betyr at Netflix nå har passert konkurrenten HBO i antall abonnenter i hjemlandet. Der har HBO nemlig rundt 29 millioner abonnenter, mens Netflix nå er oppe i 31,1 millioner. Globalt har HBO imidlertid et kraftig forsprang, med 144 milloner brukere, mot Netflix' 40,3 millioner.

I løpet av neste kvartal forventer Netflix en ytterligere økning på rundt 4,1 millioner nye abonnenter på verdensbasis, noe som slettes ikke er usannsynlig.

Netflix-tjenesten utvikles stadig: Nå er det bekreftet at den får 4K-video »

(Kilde: The Washington Post, CNN)

annonse