Til hovedinnhold

Seks og et halvt års forandring på fire minutter

Men filmen forteller langt mer enn bare stillbildene.

Rebecca Brown/YouTube

Såkalte selfie-bilder er blitt et ganske velkjent, og som oftest ganske uinteressant, fenomen. Noen velger imidlertid å gjøre litt mer ut av det å ta selvportretter, og det har vi nå fått et nytt, oppsiktsvekkende eksempel på.

Nettstedet Fstoppers melder om en kvinne fra Storbritannia ved navn Rebecca Brown som har satt sammen en både unik og gripende «selvportrett-timelapse».

Seks og et halvt år med forandring

Fra 2007 tok Brown bilde av seg selv nesten hver dag i hele seks og et halvt år, og satte så sammen det enorme antallet bilder til en video på bare fire minutter, som hun lastet opp på nettstedet YouTube.

Resultatet er en både hypnotisk og fascinerende film, og selv om det riktignok finnes en god del andre filmer på nettet som er basert på det samme konseptet er det likevel én ting som skiller videoen fra resten.

Brown lider nemlig av flere ulike mentale lidelser. En av dem er trichotillomani, som er en tvangslidelse hvor man føler en trang til å nappe ut sitt eget hår.

2100 bilder

Den andre sykdommen hun lider av er dermatillomani, også en tvanglidelse som innebærer en trang til å klore seg selv på huden. I tillegg er Brown også tidvis plaget med sterke depresjoner.

Dermed er timelapse-videoen altså ikke bare en film som viser de rent fysiske endringene som kvinnen gjennomgår, men også en historie om en personlig kamp med tunge lidelser, noe som kommer tydelig frem i flere av de hurtiggående bildene. Ifølge Brown er hensikten blant annet å skape økt forståelse for metale lidelser.

Videoen består av cirka 2100 bilder, og selv om det kanskje ikke er direkte relevant oppga Brown også utstyret hun brukte. Blant kameraene som ble benyttet i arbeidet var et Canon Digital IXUS 860 IS, Canon 400D og Canon 600D. Videoen kan du se under.

En annen som nylig gjennomgikk endringer var denne kvinnen: Hun ble Photoshoppet i 25 ulike land »

Mer om
annonse