Nyhet

Umulig å overføre betalte applikasjoner til Android Wear

Utviklere må oppdatere appene for at de skal fungere.

I forrige måned presenterte Google sine ha-på-dingser. Nå ligger det an til en noe ujevn start for de første brukerne. De fleste applikasjonene er gratis og har fungert helt fint. Imidlertid er det brått stopp når det gjelder betalte programmer. Disse er det tilsynelatende umulig å få installert, skriver androidpolice.com.

Krypteringsutfordringer

Android Wear er utstyrt med såpass små skjermer at det gir liten mening å lete etter og installere programmer i Google Play direkte på enheten. Google har løst dette ved at alt skjer automatisk via mobiltelefonen. Applikasjonene installerer en mikroversjon på din smart-klokke via blåtann, dersom du har koblet den til telefonen.

Dette er vel og bra for gratis applikasjoner. Når det gjelder betalte, og dermed krypterte applikasjoner, blir det vanskeligere. Installasjonsprosessen til Android Wear kolliderer nemlig med Googles egen sikkerhetsvegg når programmer skal pakkes ut, ifølge androidpolice.com.

Kritisk

Feilen har antakelig ligget ute lenger enn nødvendig grunnet langhelg i USA. Det dreier seg om en forholdsvis liten feil, men den kan skape store, og pinlige, problemer for Google. Det gjelder spesielt nå som mengder av smartklokker sendes ut til nye brukere.

Nettstedet engadget.com melder at Google har funnet en midlertidig løsning for problemet, men den forutsetter at utviklerne selv endrer måten appene er pakket sammen på. Dermed er brukerne foreløpig prisgitt at appene de vil ha oppdateres.

Les også: Nå er LGs første Android Wear-klokke lansert

(Kilder: androidpolice.com, engadget.com)

Les også
Android kan få bedre sikkerhetskopiering
Les også
Samsung klar med sin første Android Wear-klokke
Les også
– Apple iWatch kommer i oktober
Les også
Sony sa nei takk til Android Wear
Les også
Er det på tide å skaffe seg en smartklokke?
annonse