Nyhet

Apple vil snart gi deg lyd gjennom ladekontakten

Lightning-hodesett har mange fordeler.

Skal du koble til et hodesett til en nyere iPhone i dag er du nødt til å bruke den klassiske 3,5 millimeter-hodesettinngangen på bunnen av telefonen. Bluetooth-hodesett eksisterer også, men stort sett er det kabler som gjelder.

Nå melder nettstedet 9to5Mac at Apple vil åpne opp den proprietære Lightning-kontakten for hodesett-produsenter, slik at de kan tilby flere tilkoblingsmuligheter for hodesettene sine.

Større kontroll

I første omgang vil dette kunne by på ytterligere kontroll over telefonen. Med dagens hodesett er du begrenset til vanlige avspillingskontroller, slik som volumjustering og bytte mellom sanger.

Med hodesett koblet til via Lightning-kontakten vil du kunne sette telefonen til å automatisk åpne apper eller kontrollere langt mer enn bare avspilling.

Bedre lyd

Ifølge 9to5Mac åpner imidlertid Lightning-kontakten for langt mer enn det. Hvis du for eksempel ikke er fornøyd med hvordan telefonen konverterer de digitale signalene til analoge lydsignaler i hodesettet, kan dette fremover være innebygget i hodesettet.

Du kan altså ha en innebygd DAC i hodesettet som overstyrer iPhonen.

Flere lademuligheter

Ettersom Lightning-kabelen også kan brukes til å lade enheter, noe du ikke kan gjøre via en vanlig hodesettinngang, åpnes det opp enda flere muligheter. Enten kan telefonen lades via batterier i hodesettet, eller omvendt, for å gi nok strøm til et støykansellerende hodesett.

Hodesettprodusentene vil ha mange muligheter, og det kan bli spennende å se hva de får til. Nå som Apple har kjøpt opp hodesettprodusenten Beats kan vi trolig vente et spennende Apple-sentrert produkt fra dem snart, som drar nytte av den nye Lightning-støtten.

Apple viste nylig frem drøssevis av spennende tjenester:
18 høydepunkter fra Apple-lanseringen på mandag »

(Kilde: 9to5Mac via Engadget)

annonse