Nyhet

Så rask er Nvidias nye superbrikke Tegra K1

De første ytelsestestene av Nvidia Tegra K1 er ute.

Nvidia lanserte i forbindelse med elektronikkmessen CES nylig en ny versjon av sin Tegra-systembrikke. Den nye Tegra K1-brikken har i tillegg til en firekjerners ARM Cortex A15-prosessor også en grafikkprosessor (GPU) med hele 192 kjerner.

Nå har den første ytelsestesten av Tegra K1-brikken dukket opp. Det er nettstedet Tom's Hardware som har testet den – ikke i en mobiltelefon eller et nettbrett, men i Lenovos nye 28-tommers skjerm med integrert PC og Android-operativsystem; ThinkVision 28.

God ytelse

Ytelsestestene viser at Tegra K1 – ikke overraskende – er vesentlig raskere enn Qualcomms Snapdragon 800-brikke og Apples A7-brikke.

Prosessoren i Tegra K1-brikken som Tom's Hardware testet hadde en klokkefrekvens på 2 GHz, ifølge rapporter fra testprogrammet. Den skal ifølge Nvidia kunne operere på inntil 2,3 GHz.

Foto: Nvidia

I testprogrammet 3DMark Unlimited oppnådde Lenovo ThinkVision 28 med Tegra K1 en poengsum på 22 856, mot 17 067 for en Google Nexus 5 med Snapdragon 800 og 14 505 for Apple iPhone 5S med Apple A7-brikke.

I GFXBench v2,7 topper Tegra K1, med nesten dobbelt så høy score som nummer to, Apple A7.

I Antutu v4 er imidlertid Tegra 4 høyest på resultatlisten, fulgt av Tegra K1 og Snapdragon 800. Her er ikke A7-brikken målt.

Tom's Hardwares har flere ytelsestester på sine sider.

Det er altså neppe noen tvil om at K1 er en svært rask systembrikke, men det vil være enda mer interessant å se hvordan ytelsen er sammenlignet med Qualcomms nyeste flaggskip: Snapdragon 805. Sistnevnte vil bli brukt i mange av toppmodellene som kommer fra mobil- og nettbrettprodusentene senere i år. Foreløpig er det ingen som har gjort noen sammenligninger av ytelsen mellom Nvidia Tegra K1 og Qualcomm Snapdragon 805.

Her kan du lese mer om Nvidia Tegra K1 og Qualcomm Snapdragon 805.

(Kilde: Tom's Hardware)

Les også
Nvidias nye mobilbrikke knuser alle konkurrentene
Les også
Ny mobilbrikke gir superjevn slow motion
Les også
Den kraftigste mobil­prosessoren de har laget
Les også
Ny prosessor kan gi knallgrafikk på mobil og nettbrett
Les også
Galaxy S5 kommer i to versjoner
Les også
Nvidias nye Tegra-brikke har 192 kjerner
Les også
Qualcomm har lansert sin første 64-bits brikke
Les også
Denne superbrikken kommer i neste års mobiler
Les også
Ny åttekjerners systembrikke fra MediaTek
annonse