Til hovedinnhold

– Du er et rasshøl, Kathy

Magasin brukte bilde uten tillatelse og skjelte så ut fotografen.

Stadig flere opplever at bildene deres brukes urettmessig. Som regel ordner dette seg med en vennlig epost til vedkommende, men noen ganger tar saken en litt annen vending.

Som da Kathy Shea Mormino ba Survival Magazine om å ta ned hønebildet hennes.

«Du er et rasshøl»

Skjermdump.Foto: Kathy Mormino

Først la Mormino igjen en melding på facebooksiden og sendte en epost til magasinet, hvor hun gjorde de oppmerksomme på at bildet var hennes og at hun ønsket at de fjernet det. Meldingen på facebooksiden ble så slettet.

Ettersom Survival Magazine ikke responderte, meldte Mormino i fra til Facebook, som tok vekk bildet på hennes vegne. Deretter ble saken med ett mer interessant.

En epost med den svært lite hyggelige tittelen «Du er et rasshøl, Kathy» dumpet nemlig ned i innboksen til Mormino. Videre i eposten skriver en representant fra Survival Magazine at Mormino er en «komplett og total dust» og at magasinet kom til å saksøke henne for et sted mellom fem og ti tusen dollar i advokatsalær og tapte annonsekroner på Facebook.

De skriver videre: «For et rasshøl uten noe bedre å ta seg til enn å legge inn falske rapporter om brudd på opphavsrettighet.»

Bildetyveri er ikke noe nytt: Vant stor fotokonkurranse med stjålet bilde»

Kjekling

Til Adweek.com sier Survival Magazine at Mormino aldri kontaktet dem angående bildebruken, men heller gikk direkte til Facebook. Eposten som ble sendt til fotografen hevder de at ble sendt som tilsvar til at Mormino rapporterte innhold som ikke hadde noe med henne å gjøre.

Magasinet hevder også at de umiddelbart tok ned Morminos bilde da de ble gjort oppmerksomme på opphavsrettighetsbruddet, men det skal ikke ha vært Mormino som sa ifra.

– De lyver

Mormino på sin side nekter for at denne fremstillingen er riktig, og sier at hun kun rapporterte om sitt eget bilde. Påstanden fra magasinet om at hun aldri gav dem beskjed i forkant av rapporteringen, avviser hun og viser til en skjermdump av kommentaren hun la igjen under bildet.

I kjølvannet av saken har Survival Magazine nå tatt ned facebooksiden sin. I artikkelen hvor Morminos bilde opprinnelig urettmessig ble benyttet, er det nå et annet illustrasjonsbilde å se.

Du kan se om noe lignende har skjedd deg:
Her er fem tips til hvordan du kan oppdage bilder noen har tatt »

Mer om
annonse