Tek.no

Nyhet

NRK med gratis vinter-OL på mobilen

Espen Irwing Swang
2 Des 2005 13:29

- Vi gleder oss veldig til Vinter-OL i Torino. Det er en hyggelig å kunne tilby OL på mobilen til våre kunder i samarbeid med NRK, og spesielt interessant skal det bli å følge alpinguttta nå som det går så godt. Telenor Mobils kunder vil kunne følge lekene fra time til time om de har en telefon som støtter Mobil-TV, sier divisjonsdirektør Berit Kjøll, leder av Telenors virksomhet i privatmarkedet i en pressemelding.

Det er mobilrettighetene til å vise OL-begivenhetene som nå Telenor og NRK sikrer norske mobilkunder. Telenor er også hovedsponsor for alpinlandslaget, samt en av seks nasjonale hovedsponsorer for Norges Olympiske Komité.

Med avtalen får Telenor Mobils kunder gratis og eksklusivt tilgang til følgende tjenester fra NRK:

  • Direkte OL-sendinger fra NRK
  • Høydepunkter fra OL øvelser
  • Daglige oppsummeringer fra dagens OL-øvelser

I tillegg vil det komme mange andre tjenester fra NRK som konkurranser, resultater, medaljeoversikter, nyheter og redaksjonell omtale med mer.

Krever 3G eller EDGE
Tjenestene vil være tilgjengelige på Telenors mobilportal wap.telenormobil.no eller wap.nrk.no. For å få tilgang til Mobil-TV, behøver man en telefon som støtter UMTS, det nye høyhastighets tredje generasjons (3G) mobilnettet Telenor nå bygger over hele landet, eller GSM-telefoner som støtter EDGE.
Siden Telenor lanserte 3G for nøyaktig ett år siden, har både antallet kunder og trafikken økt kraftig. Telenor regner med at ved årsskiftet vil nærmere 100.000 3G-telefoner være i bruk i nettet, og at 2006 blir året hvor 3G virkelig tar av.

- Å sende så mye innhold fra Vinter-OL har selvfølgelig en kostnad for Telenor. Men det er en kostnad vi tar. For våre kunder blir det helt gratis å se utrolig mye fin sport og veldig spennende å følge alle norske gullhåp uansett hvor vi er, sier divisjonsdirektør Berit Kjøll i Telenor.

-Mobilen blir en stadig viktigere kanal for formidling av nyheter og opplevelser. For NRK er det viktig å være til stede med vårt tilbud der folk flest ønsker og forventer at vi skal være. Samarbeidet med Telenor om en omfattende OL-tjeneste også på mobil er derfor svært spennende. Det utvider og supplerer vår totale dekning fra begivenhetene i Torino, sier NRKs redaktør for nye medier, Are Nundal i pressemeldingen.

annonse

Les også