Tek.no

Nyhet

Færre vil ha iPhone

Espen Irwing Swang
8 Sept 2010 08:42

Ifølge en rapport fra IDC, vil Apple tape markedsandeler i tiden som kommer. Frem mot 2014 er det Android og Windows som vil ha vekst, heter det i analysen. Også RIM går tøffere tider i møte, men selskapet bak BlackBerry vil likevel beholde en betydelig større del av markedet enn Apple, om vi skal tro IDC.
Her kan du lese vår test av BlackBerry 9105.

Vekst i totalmarkedet

I første halvår i år ble det solgt om lag 119,4 millioner smartmobiler, noe som er en oppgang på 55,5 prosent sammenliknet med samme periode i 2009. IDC-analytiker Kevin Resto, skriver i rapporten at veksten i smartmobilmarkedet vil fortsette å øke langt mer enn tidligere forventet.
IDC tror Android vil vokse fra dagens 16,3 prosent av smartmobilmarkedet, til 24,6 prosent i 2014. Windows Phone kommer i versjon 7, og er forventet å øke fra 6,8 prosent til 9,8 prosent, mens iPhone vil falle fra dagens 14,7 prosent ned til 10,9 prosent.
Symbian vil fremdeles være størst i 2014, men også dette OS-et er på vikende front. Frem mot 2014 vil andelen falle fra 40,1 prosent, til 32,9 prosent.
Les også: Derfor vil Symbian overleve.

Stor usikkerhet

Vi skal ikke trekke IDCs analyse i tvil, men minner om at det fremdeles er mye som er usikkert rundt utviklingen av mobilplattformer. Apple skal komme med to oppdateringer av iOS 4 i nær fremtid. Windows Phone 7 er fremdeles ikke i salg, og BlackBerry kommer med versjon 6, som skal ha like bred appell til privatmarkedet som til businessbrukere. Symbian er i disse dager klare i versjon 3, og nye operativsystemer som Bada og MeeGo vil sikkert også kjempe om prosenter.
I grove trekk synes det i alle fall i øyeblikket som om det meste går Androids vei. Men 2014 er fryktelig lenge til sett i et mobiltelefonperspektiv.
Men IDC er ikke alene om å spå iPhone en dyster fremtid: - iPhone vil dø innen fem år.

Les også
Samsung Galaxy 3
Les også
Liten iPhone-skade kan koste deg 3000 kr
Les også
Dømt for Tele2-hacking
Les også
Se så rask iPhone blir
Les også
LG kaster seg over Android 2.2
Les også
Gode nyheter for Xperia X10
Les også
Skandinavisk mobil snart klar
Les også
Er Blackberry ved stupet?
annonse

Les også