Google kjøper Motorola

Punger ut med 12,6 milliarder dollar, eller 68,5 milliarder kroner.

Google overrasket hele verden i dag. Nå skal nemlig søketjeneste-giganten kjøpe opp mobilselskapet Motorola Mobility for svimlende 12,5 milliarder dollar, eller 68,5 milliarder kroner.

Godkjent av begge parter

Nyheten om oppkjøpet ble avslørt i dag, og kjøpet skal være godkjent av både Motorola Mobility og Google. Begge parter må imidlertid fortsatt vente på å høre fra myndighetene i Amerika og EU samt andre større markeder som kan bli påvirket av oppkjøpet. I tilegg skal selvsagt Motorola Mobilitys aksjonærer få et ord i saken. Dette kan ta en liten stund, og selve transaksjonen regnes å være ferdig i slutten av 2011 eller begynnelsen av 2012.

– Motorola Mobility’s forpliktelse overfor Android passer naturlig for begge selskapene. Sammen skaper vi enestående brukeropplevelser i Androids økosystem, til fordel for brukere, partnere og utviklere, sier konsernsjef Larry Page i Google i en pressemelding.

Vil fortsatt være åpent

I pressemeldingen kommer det også fram at Motorola vil fortsette som et selvdrevet selskap, og at Googles operativsystem Android fortsatt vil være åpent for andre mobilselskaper:

– Vår visjon for Android er uforandret og Google står fortsatt fast på vår forpliktelse om at Android skal være en åpen plattform med åpen kildekode. Vi vil fortsette å jobbe med våre verdsatte Android-partnere for å utvikle og distribuere innovative Android-enheter.

Oppkjøpet skal ha ført til en nedgang for Google-aksjene på 2,66 prosent, mens Motorola-aksjene gikk i taket med en økning på 60 prosent.

Du kan lese hele pressemeldingen her.

(Kilder: E24, Business Insider)

Mer om
annonse