Nyhet

Android 5.1 er her

Og med oppdateringen kommer en veldig nyttig funksjon.

For nesten et halvt år siden kunne de første heldige få laste ned Android 5.0 Lollipop, Googles nye, store oppdatering av sitt mobile operativsystem. Det er imidlertid fortsatt ganske få telefoner her til lands som har blitt oppgradert. Det begynner selvfølgelig å hjelpe på, men mange venter fortsatt på at mobilprodusentene skal få dyttet ut oppdateringen til mobilene sine.

Derfor er det nokså overraskende at Engadget nå kan melde at Google offisielt har lansert Lollipop 5.1, den neste versjonen i rekken. Tidligere har vi varslet om at dette kunne skje, men at det ville skje såpass fort var uventet.

Én svært viktig funksjon

I Android Lollipop 5.1 er det få visuelle endringer, men desto viktigere endringer i det underliggende systemet. Nå kan du for eksempel kontrollere Bluetooth- og Wi-Fi-tilkoblingene direkte fra nedtrekksmenyen. Det blir også innebygget støtte for samtaler i HD-kvalitet, og produsentene slipper å selv klargjøre nye telefoner for tvilling-SIM-kompatibilitet.

Nexus 6 blir sannsynligvis den aller første mobilen som får den nye oppgraderingen. Foto: Google

Den aller viktigste funksjonen er imidlertid en slags tyverisikring, kalt «Device Protection».

Fra før av har alle Android-telefoner det som heter «Android Device Manager», som lar deg fjernlåse og spore telefonen samt fjernslette alle data. Med Device Protection vil du kort sagt kunne låse telefonen til Google-kontoen din. Selv om en tyv da skulle finne på å fabrikkinnstille telefonen vil han fortsatt trenge koden og brukernavnet ditt for å bruke telefonen.

Funksjonen blir imidlertid kun tilgjengelig på enheter som leveres med Android 5.1. I første omgang betyr det Nexus 6 og Nexus 9, og deretter sannsynligvis bortimot alle neste års toppmodeller.

Denne får ihvertfall Lollipop 5.1 med fra starten av:
Huawei skal lage den neste Nexus-telefonen »

(Kilde: Engadget)

annonse