Til hovedinnhold

Samsung fortsetter nedturen

De seneste kvartalstallene var heller ikke oppmuntrende for mobilgiganten.

Samsung, Pokomeda/Shutterstock.com

Samsung Electronics er fremdeles verdens største mobilprodusent, men den harde konkurransen på markedet har gitt selskapet mange skudd for baugen når det gjelder økonomiske utsikter. En rekke ganger har det blitt meldt om både sviktende omsetning og alarmerende fall i overskudd, og det ser ut til at trenden fortsetter.

Samsung la nylig frem de seneste kvartalstallene, og heller ikke denne gangen var bunnlinjene spesielt oppmuntrende for den sørkoreanske elektronikkgiganten.

Omsetning og overskudd kraftig ned

For andre kvartal i år noterte selskapet seg en samlet omsetning på 48 billioner koreanske won og et driftsoverskudd på 6,9 billioner won, som tilsvarer henholdsvis 344,4 milliarder kroner og 49,5 milliarder kroner.

Galaxy S6 har dessverre ikke bidratt nevneverdig til å snu den negative trenden hos Samsung. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Sammenlignet med samme kvartal i fjor betyr dette at omsetningen sank med hele 8,4 prosent, mens overskuddet gikk ned med 4 prosent.

Som nettstedet Android Authority peker på innebærer dette at Samsungs overskudd har falt for syvende kvartal på rad, noe som utvilsomt er et ganske alvorlig tegn for selskapet.

Ingen S6-suksess

Særlig bekymringsfullt er det at de seneste kvartalstallene inkluderer salget av de nye toppmodellene S6 og S6 Edge, noe som altså betyr at vi nå har fått en bekreftelse på at S6-mobilene ikke har hjulpet nevneverdig på Samsungs økonomi, slik selskapet hadde håpet på.

Som vi meldte i slutten av mai solgte S6 litt dårlige enn begge de to forgjengerne S4 og S5 i løpet av den første måneden etter lansering, og det til tross for at de altså slapp to forskjellige utgaver av toppmodellen samtidig denne gangen.

Kanskje vil Samsung ha større suksess med sin neste iPhone 6-utfordrer: Her er de sneeste ryktene om brettmobilen Galaxy A8 »

annonse