Tek.no

Nyhet

Brukte Google Glass for å finne ut hva du ser på når du er på restaurant

SCA
Kurt Lekanger
21 Jan 2016 15:31

Når vi går på restaurant, er det vanligvis fordi vi er sultne og ønsker en matopplevelse som forhåpentligvis er minst like bra som den du får hjemme på ditt eget kjøkken. Men det er selvfølgelig også mange andre grunner, som for eksempel det sosiale aspektet – eller at du for en gangs skyld vil at noen andre skal stå bak grytene.

Restaurantgjestene ble utstyrt med Google Glass.
SCA

Men hva er det egentlig gjestene er opptatt av når de er på restaurant, og hva er det som gjør at gjestene får en god opplevelse?

Det bestemte selskapet SCA seg for å finne ut, og utstyrte tilfeldige restaurantgjester med Google Glass.

Ved å spore gjestenes øyebevegelser med Google Glass-brillene har man klart å finne ut at gjestene i gjennomsnitt fester blikket 7000 ganger i løpet av én time.

Opptatt av mye mer enn bare maten

Øynene fester seg til konkrete områder som blant annet vannkran og papirtørk.
SCA

Eye tracking-studiet ble gjennomført på den spanske restauranten Boqueria i Stockholm, hvor ti tilfeldige gjester med ulik alder og kjønn deltok. Alle fikk beskjed om å ha på seg Google Glass-brillene i baren, på toalettet og mens de spiste middag i restauranten.

Varmekart viser hvilke punkter gjestene fokuserer mest på. Ifølge undersøkelsen fester blikket seg gjerne på konkrete områder som vannkran, papirtørk, borddekking, servietter, ingredienser og betjeningen.

Alle gjestene fikk etter undersøkelsen et spørreskjema de skulle fylle ut. Svarene ble så sjekket med bildene fra besøket. Konklusjonen på undersøkelsen ble at mange detaljer må være på plass før gjestene får en god restaurantopplevelse, og at den gode opplevelsen reduseres om man legger merke til kritikkverdige ting.

SCA er for øvrig et svensk selskap som står bak en rekke merkevarer innenfor hygienesegmentet, som Tork og Libero.

Det har ikke vært så mye nytt om Google Glass i det siste – men det skal komme en bedriftsutgave av brillene: Nye Google Glass har fått hengsel »

Les også
Så mye tjener Google på Android
Les også
Nå skal Google gjøre VR-brillene av papp mye mer oppslukende
Les også
Disse VR-brillene fungerer med de fleste mobiler
Les også
Så mye koster Oculus Rift-brillene
Les også
Disse høyteknologiske brillene skal gjøre det tryggere å sykle
Les også
Nye Google Glass har fått hengsel
annonse

Les også