Til hovedinnhold

Antivirus-konge ettersøkt for drap

Mener det lokale politiet vil drepe ham.

Gizmodo / Hardware.no

Grunnleggeren av det amerikanske antivirusselskapet McAfee er ettersøkt for drap i det sentralamerikanske landet Belize. 67 år gamle John McAfee er hovedmistenkt etter at hans 52-årige nabo Gregory Faull ble funnet skutt og drept sist lørdag.

Ifølge visepolitimester Vienne Robinson er det beliziske politiet på aktiv leting etter McAfee, men at ingen er formelt siktet for drapet ennå.

– Alle var redde

Frilansjournalist Jeff Wise møtte den tidligere antivirus-kongen i april og skriver at folk var nervøse:

– Alle var redde for McAfee. Han gikk rundt på stranda mens han bar på et håndvåpen.

Gizmodo forteller Wise videre at naboer sier at de to amerikanske statsborgerne tidligere har vært i krangel. Onsdag i forrige uke skal Faull til og med ha sendt inn en klage på McAfee til myndighetene etter sistnevtnes angivelig truende adferd på grunn av en krangel om bråkete hunder.

Gjemte seg for politiet

Den spesielle historien slutter imidlertid ikke her. Wired har i flere måneder undersøkt McAfees påstander om at myndighetene motarbeider ham, og har intervjuet ham både før og etter drapet.

McAfee påstår at han ikke står bak drapet, og at det faktisk kan ha vært rettet mot ham.

– Jeg tror de kanskje var ute etter meg, og blandet ham (Faull, red.anm.) med meg. De tok feil hus, sier McAfee til Wired. – Han er død. De drepte ham. Det skremte meg.

McAfee så det beliziske politiet komme søndag kveld, og gjemte seg for dem ved å grave seg ned i sanden med en pappeske over hodet, slik at han kunne puste. Han forteller at hvis politiet finner ham, vil de drepe ham.

Trøblete fortid

Det er ikke første gang McAfee er i politiets søkelys. I mai ble han arrestert av det beliziske politiet, mistenkt for oppbevaring av narkotika og ulovlige våpen i hjemmet sitt.

Han skal ha rømt til Belize i 2008 i frykt for å miste formuen på cirka 600 millioner, i kjølvannet av finanskrisen og flere søksmål. Her har han startet opp et legemiddelfirma.

Antivirus-gründer

Ved siden av å være ettersøkt for drap, er den britiskfødte John McAfee mest kjent for å ha grunnlagt selskapet McAfee, og for å være en av de første i verden som utviklet antivirusprogram og virusskanner.

Han solgte seg ut av selskapet i 1994, og det ble videre kjøpt opp av Intel i 2011 for 44 milliarder kroner.

Når det gjelder hans forhold til Belize, er han likevel ikke i tvil selv om han er ettersøkt av myndighetene og mener at de er ute etter å ta livet av ham:

– Jeg liker meg her. Det er verdens flotteste sted, sier han til Wired.

(Kilder: Daily Mail, Fox News, Gizmodo, Wired)

annonse