Til hovedinnhold

Denne spillkonsollen kommer med 1000 retro-spill innebygd, og håver inn fra folkefinansiering

Det dukker med jevne mellomrom opp produkter som ikke nødvendigvis har som mål å blåse hatten av forbrukerne med spesifikasjoner, men som snarere kun skal vekke følelser. Nå har det kommet et ny kreasjon for dem med uhelbredelige, nostalgiske impulser.

«ZX Spectrum Vega+» er navnet på en håndholdt versjon av den legendariske datamaskinen ZX Spectrum, som ble lansert av det britiske selskapet Sinclair på begynnelsen av 80-tallet. Produktet er lagt ut på finansieringsnettstedet Indiegogo, og har allerede knust finansieringsmålet sitt.

Kompatibel med alle spillene

Produktet er en fullt utstyrt, håndholdt spillmaskin med LCD-skjerm i midten og et ganske standard knappeoppsett på sidene. Akkurat hva som befinner seg på innsiden har produsenten tilsynelatende ikke gått i detalj om.

Ifølge Indiegogo-siden er både maskinvare og operativsystem imidlertid designet av folk som tidligere har jobber med spillutvikling for ZX Spectrum, og som er «eksperter» på Spectrum-teknologien.

Ikke minst kommer den håndholdte maskinen med hele 1000 lisensierte Spectrum-spill ferdig installert, og har også nok innebygget minne til å laste ned ytterligere flere tusen Spectrum-spill som er tilgjengelige via diverse nettsider. Den skal være kompatibel med samtlige av de over 14 000 spillene som er laget til maskinen.

1200 kroner

ZX Spectrum Vega+ kan også kobles til TV-en via kompositt-standarden dersom du ønsker større bilde, og maskinen skal by på flere farger enn de originale utgavene.

Maskinen har gjort stor suksess på Indiegogo, og har i skrivende stund samlet inn 266 000 pund av et mål på 100 000 pund, og det med én måned igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 100 pund, cirka 1200 kroner, og utsendelsene skal starte i september. Les mer hos Indiegogo, og se også video under.

Samme selskap har tidligere lansert et Bluetooth-tastatur med Spectrum-tema: Det lar deg også spille de gamle spillene »

Les også
Disse 10 datamaskinene revolusjonerte verden
Les også
Dette er nettbrett-tastaturet for de nostalgiske
annonse