Til hovedinnhold
NyhetSe helikopter-roboter fly i perfekt formasjon

Se, nano-helikoptre flyr i perfekt formasjon

Ta en titt på den stilige videoen.

Robotutviklingen når nye høyder. Et nytt påfunn dreier seg om såkalte flyvende nano-roboter – eller nano-quadrotorer. Dette er små helikopter-aktige roboter som kan programmeres til å fly hvordan man vil.

De små flyverobotene er utviklet av et forskningsteam ved Pennsylvania-universitetets avdeling General Robotics, Automation, Sensing and Perception (GRASP), og er nå klare for å vise seg frem.

Fremtidens hjelpere

Fjernstyrte quadrotor-roboter er ikke noe nytt, men GRASP-prosjektet demonstrerer hvor kompliserte manøvrer de små maskinene har blitt i stand til å gjøre.

Selv om "nano" er å dra begrepet litt langt, viser likevel de små flyverne hvilket potensiale de har i fremtiden. Mulige arbeidsoppgaver er overvåkning, redningsarbeid, krigføring eller assistanse under konstruksjon.

Som en sverm

GRASP-forskere slo seg sammen med utvikler KMel Robotics for å programmere lag på opptil 20 quadrotorer. Flyverobotene er i stand til å fly i komplekse formasjoner som åttetall, fly gjennom hindere og ellers demonstrere avansert og automatisk svermeoppførsel.

Se videoen av den imponerende robotgjengen på YouTube:

(Kilde: Gizmag)

annonse