Til hovedinnhold

Gaming

NyhetNå kan spill-avatarer etterlikne dine ansiktsuttrykk

SOEmote overfører ansiktsuttrykket ditt til spillkarakteren

Sony viser frem spennende teknologi.

Skjermdump: GamerLiveTV, All Rights Reserved

I nettbaserte rollespill har kommunikasjonen mellom spillere stort sett begrenset seg til chatting, snakking over mikrofon eller å slå hverandre i hjel.

Sonys kommende SOEmote-teknologi lover å endre måten spillere uttrykker seg på til å bli mer realistisk. Ved å ta i bruk et vanlig webkamera kan du overføre dine ansiktsuttrykk, hodebevegelser og stemmebruk til den virtuelle karakteren i sanntid.

Ork med pipestemme

I første omgang skal Sony ta i bruk den nye teknologien i MMO-et Everquest II, som nå er inne i sitt syvende år. Utviklerne håper at SOEmote vil skape en rikere rollespillopplevelse, noe som har forsvunnet litt med den tradisjonelle mikrofonbruken. Å høre en pipete tenåringsstemme komme fra en stor og brutal ork bryter litt av illusjonen.

Med SOEmote kan du nemlig endre stemmen også, fra lyse gnomestemmer til mørke satanrøster – alt ettersom. I tillegg vil det å kunne riste eller nikke på hodet utvide kommunikasjonen, samtidig som leppesynkronisering også bidrar positivt.

5000 målinger i sekundet

SOEmote utnytter programvare som måler ulike punkter i ansiktet for hvert bilde webkameraet tar. På et vanlig kamera kan programvaren foreta over 5000 målinger i sekundet mens den sporer 64 punkter på ansiktet.

Deretter tar programmet all denne dataen, som et smil, at du hever øyebrynet eller rister på hodet, og overfører det til din spillavatar samtidig som det blir registrert.

Hvis stadig flere spill tar i bruk SOEmote-teknologien, kan det hende at den blir det neste store «man må ha» i rollespillverdenen. Hva tror du?

Les også: Denne USB-laderen er hånddreven

Se den stilige demonstrasjonen av SOEmote i videoen nedenfor:

(Kilde: PC Gamer)

annonse