Til hovedinnhold

– Eldre liker iPhone best

18-34-åringene likte Apple-mobilen bedre før.

Analysebyrået YouGov måler omdømmet til selskaper i USA. En ny rapport på iPhone-produsent Apple viser at deres største tilhengere nå er i aldersgruppen 35 år og eldre. Tidligere har Apple vært mer populært blant yngre kunder, men dette har forandret seg etter lanseringen av iPhone 4S for et år siden.

Ifølge analysebyrået skyldes noe av forvandlingen at Apple har konsentrert seg om reklamekampanjer som er rettet mot en eldre målgruppe, deriblant foreldre.

YouGov stiller sine deltakere følgende spørsmål: "Har du hørt noe positivt eller negativt om dette selskapet de siste to ukene?" Svarene fra respondentene gir et resultat mellom minus 100 (negativ omtale) og pluss 100 (positiv omtale), noe analysebyrået selv kaller "Buzz score". I aldersgruppen 18-34 scorer Apple nå 24 på denne skalaen. De over 35 år vurderer derimot det samme selskapets omdømme til 32 på Buzz-skalaen.

Kanskje er det bevisst fra Apples side å konsentrere seg om en kundegruppe med høyere inntekt og enda bedre betalingsvilje. Samtidig kan det være grunn til bekymring at den yngre garde ikke oppfatter Apple som et like positivt selskap som de gjorde før.

Les også: Konge med eget kongedømme (Test av iPhone 4S)

(Kilder: YouGov via Huffington Post)

annonse