Til hovedinnhold

Sony taper stort

Hadde håpet på sorte tall, men resultatet er blodrødt.

At Sony har slitt med økonomien i de siste årene er ingen hemmelighet. Forrige regnskapsår viser et tap på hele 37 milliarder kroner, og nå er tallene fra 1. kvartal i det økonomiske året 2012 klare. 1,87 milliarder kroner lyder tapet på. En solid sum absolutt, men sett i forhold til fjoråret er det vesentlig penere.

Tapet må også sees i sammenheng med omsetningen på gode 115 milliarder kroner. Sonys salg har nemlig gått opp med rundt 1,4 prosent på årsbasis.

Ifølge Sony var det flere grunner til at det gikk dårligere enn ventet. Først og fremst trakk de frem den vanskelige økonomiske situasjonen over store deler av verden, slikt har innvirking på kjøp av typisk forbrukerelektronikk. I tillegg kom valutakurser inn i bildet.

1. april i år tok Kazuo Hirai tok over rollen som Sonys konsernsjef, etter Howard Stringer som hadde ledet selskapet i tre år med underskudd. For å komme underskuddet til livs ble konseptet "One Sony" skapt. Det innebærer en tettere integrasjon mellom de ulike produktgruppene. I tillegg ønsket Sony å styrke kjerneområdene digital bildeteknologi, spill og mobil. I tillegg skulle de kutte kraftig i antallet TV-modeller, samtidig som både lyd- og bildekvalitet på de gjenværende modellene skulle bli bedre.

Nettopp på TV-fronten har det skjedd ting. Mens Sony tapte stort på TV-er i forrige regnskapsår så ser det vesentlig bedre ut i år. Tallene er fremdeles røde, men nærmere svarte enn de har vært på lenge.

(Kilde: The Inquirer og Sony)

annonse