Tek.no

Nyhet

Billigere og bedre Ixus

8 Feb 2011 10:29

Alle de nye kameraene bruker Canons HS-system som støtter høye hastigheter og skal gi gode resultater også i dårlig lys.

De er alle utstyrt med en 12 megapikslers CMOS-brikke, som vi tror er en Sony Exmor-R. Kameraene skal ha omtrent samme egenskaper i dårlig lys som fjorårets 10-megapiksler-modeller, men med flere detaljer.

Den nye brikke gir alle kameraene mulighet til å ta opp video i Full HD med 24 bilder pr. sekund. Ikke verst for kameraer som koster ned i under 1500 kroner.

Ixus 310 HS

Toppmodellen er Ixus 310 HS. Den har fått støtte for Full-HD video og mer vidvinkel enn forgjengeren, Ixus 300 HS. Skjermstørrelsen er økt til 8cm (3,2 tommer) og har fått doblet oppløsning til 461 000 punkter. Skjermen er trykkfølsom, og de fleste innstillinger gjøres rett på skjermen.

Objektivet er også nytt, med 4,4x optisk zoom tilsvarende 24-105mm f/2.0-5.8 med optisk bildestabilisator. Dette er et spennende objektiv som gir deg all den vidvinkelen du ønsker deg, som du har nok tele til å dekke de vanlige behovene. Lysstyrken er imponerende på vidvinkel, og det gjør det også lettere å bruke kameraet i mørket.

HS står for ”High speed”, og gjør at du kan ta inntil 3,4 bilder pr. sekund i full oppløsning så lenge det er plass på minnekortet. Dersom du klarer deg med 3 megapiksler, kan du ta 8,2 bilder pr. sekund. Ønsker du å ta video i høy oppløsning, kan du ta 120 bilder pr. sekund i VGA, eller 240 bilder pr. sekund i 320x240 (QVGA).

Ixus 310 IS har fått både lukkerprioritert og blenderprioritert eksponering for de som vil ha kontrollen med fotograferingen, men også Canons Smart Auto har fått plass for de som heller vil overlat det meste til kameraet. Det bør sånn sett tilfredsstille de flestes behov.

Ixus 310 HS har salgsstart i mars og anbefalt utsalgspris er 2.999,-

Ixus 220 HS

Hvis du vil ha noe enda mindre, er Ixus 220 HS et alternativ. Det er et tynt kamera i ganske klassisk Ixus-design. Det finnes i flere farger og finisher. Den svarte modellen har en matt, ru overflate, mens de andre har en blankere, glattere finish.

I dette kameraet, som er under 2cm tykt, har Canon presset inn 5x optisk zoom, tilsvarende 24-120mm med lysstyrke på f/2.7-5.9. Alle Ixus-kameraer har optisk bildestabilisator. Kameraet passer altså utmerket i en lomme, men det ser ikke ut til at du må ofre særlig mye for det.

I et såpass lite kamera er vanskelig å få plass til stor skjerm. du må derfor nøye deg med 6,9cm (2,7 tommer) og en oppløsning på 230 000 punkter.

På baksiden av kameraet er det ganske mange knapper, så det meste du trenger er tilgjengelig - deriblant egen knapp for videoopptak som ligger lett tilgjengelig ved tommelen.

Ixus 220 HS har samme høyhastighetsfunksjoner som 310 HS.

Begge modellene har også noen funksjoner som kanskje er mer morsomme enn nyttige, slik som "filmsammendrag", som kan filme 4 sekunder før du tar bildet for å la deg lage en film om hva som foregikk da du to bildene.

Dette er et av de lekreste kameraene på lenge, og med såpass til funksjonalitet er ikke en veiledende pris på 1999,- særlig skremmende. Salgsstart er allerede i løpet av februar.

Ixus 115 HS

Hvis du vil ha noe smått, rimelig og enkelt, er dette kanskje kameraet. Du har det samme bildesystemet, så bildekvaliteten bør bli noen lunde den samme. Men du må nøye deg med 28mm vidvinkel til 112mm tele.

Kameraet er litt større enn 220 HS, og har høyhastighets seriebilder og video. I det hele tatt er dette svært mye kamera for 1499 kroner (veiledende). Det kommer i februar.

annonse