Nyhet

– Megabox er på vei

Megaupload-grunnlegger jobber fortsatt med ny musikktjeneste.

For et par dager siden fikk Megaupload-sjefen Kim Dotcom lov til å bruke internett igjen, som et ledd i den pågående rettsaken mot han selv og hans Megaupload-medarbeidere. Kort tid etterpå opprettet han en ny Twitterkonto hvor han har lagt ut både bilder av han selv sammen med Apple-gründeren Steve Wozniak, samt røpet at det beryktede Megabox-prosjektet vil fortsette akkurat som før.

Skulle bli grensesprengende

Megabox ble først avslørt av Kim Dotcom i desemeber i fjor, bare en måned før han skulle bli arrestert av amerikanske FBI-agenter. Tjenesten var ment å være en nettside hvor artister kunne selge musikken sin, og beholde 90 prosent av inntektene. Flere rykter har gått etter arrestasjonen at Megabox kan ha vært én av grunnene til at han ble arrestert på det tidspunktet han ble, for å stoppe lanseringen av den nye tjenesten.

Kim Dotcom sammen med Apple-gründeren Steve Wozniak. Akkurat når bildet er tatt er ikke sikkert, men Dotcom skriver at Woz var på besøk hos han mens han satt i husarrest.Foto: Kim Dotcom
På et av bildene Dotcom har lagt ut ser man den amerikanske visepresidenten Joe Biden omfavne MPAA-sjefen Chris Dodd. Antageligvis er han ikke stor fan av noen av dem.Foto: Faksimile, Twitter.com

Da Dotcom og hans medarbeidere ble arrestert tidligere i år, trodde mange at det ville være slutten for Megabox. På den nye Twitter-kontoen skriver imidlertid Dotcom noe helt annet:

– De store plateselskapene trodde MegaBox var død. Artister, gled dere. Den kommer, og den vil slippe dere løs, skrev Dotcom på Twitter.

Aktiv på Twitter

I tillegg til denne oppdateringen har han også lagt ut et bilde av det som ser ut som et Megabox-program, ferdig med brukergrensesnitt og alt. Han skal også ha bekreftet på telefon til nettstedet TorrentFreak at prosjektet er fortsatt under arbeid, og lover å komme med flere oppdateringer i dagene som kommer.

I de fire dagene Twitter-kontoen hans har vært ute har Kim Dotcom lagt ut en salig blanding av korte statusoppdateringer og bilder av familien sin. I tillegg har han lagt ut flere meldinger vedrørende platebransjen, og det han selv kaller korrupsjon på det høyeste nivå:

– Mega-nedleggelsen var kanskje på grunn av korrupsjon på det høyeste politiske nivå, bare for å tilfredstille opphavsrettsekstremister i Hollywood, skriver Dotcom.

Bare begynnelsen

Nå som Kim Dotcom får lov til å bruke internett igjen, kan vi nok forvente langt flere Megaupload-nyheter den kommende tiden. Frem til nå har han hatt munnbind og husarrest, og ikke fått lov til å uttale seg om saken til verken media eller tilhengere. Samtidlig jobber advokatene hans hardt for å få dommeren til å henlegge hele saken på grunn av feilaktig arrestasjon, mens personvernsgruppen EFF jobber for at lovlydige brukere av Megaupload skal få filene sine tilbake.

Les også: Megaupload stengt av amerikanske myndigheter

(Kilder: Ars Technica, Twitter, TorrentFreak)

Les også
FBI må kopiere over 150 TB data i Megaupload-saken
Les også
Megaupload-brukere får kanskje lov til å hente filene sine
Les også
Megaupload stengt av amerikanske myndigheter
annonse