Tek.no

Nyhet

Telenor lanserer 4G på Svalbard

Einar Eriksen
16 Mai 2011 10:52

Det begynner å bli en stund siden NetCom lanserte LTE, i første omgang i Oslo og deretter flere store byer i Norge. Nå åpner også Telenor for første gang LTE-basestasjonene for sine kunder.

Les mer om NetComs LTE-dekning og hastigheter »

I første omgang er det Telenor-kundene i Longyearbyen som får LTE-dekning hos Telenor. Det høres kanskje merkelig ut siden Svalbard-boerne er kjent for å ha svært raskt bredbånd over fiber, men ifølge Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, er Svalbard velegnet for å prøve ut LTE på grunn av mye turnusbaserte jobber.

– Mange uten fiber

– Mange jobber 14 dager borte, for så å ha 14 dager fri. Og det er slett ikke sånn at fridagene nødvendigvis tilbringes i hjemmet. En del synes nok at det blir i overkant flott å holde seg med en fiberbasert bredbåndsforbindelse som kanskje benyttes bare én uke i måneden, sier Amundsen til insidetelecom.no.

Ved å tilby LTE til Longyearbyens rundt 2000 innbyggere vil Telenor lære mer om teknologien og bruken av den.

Fortsatt ikke offisiell lansering før 2012

Åpningen på Svalbard vil skje om under to uker, men selskapet holder likevel fast på at de ikke vil lansere LTE offisielt før i 2012. Mens NetCom har satset på å være tidlig ute i de store byene mener Telenor at tiden ikke ennå er inne, og argumenterer blant annet med at teknologiene må fungere sømløst sammen og dekningen bør være god.

(Kilde: insidetelecom.no)

annonse

Les også