Tek.no

Nyhet

Få Norges laveste ringepriser

Svar på fire spørsmål, og vi forteller deg hvilket mobilabonnement du skal ha.

19 Aug 2011 12:20

Lavt forbruk

Mobilbruk behøver ikke koste all verdens, og det gjør det heller ikke hvis du velger riktig type abonnement. Vi bruker mobilen forskjellig; Noen ringer masse, noen sender flest meldinger, andre bruker store mengder datatrafikk, mens andre igjen kanskje bruker veldig lite av alt.

Det som er avgjørende for å få en så lav mobilregning som mulig er å velge et mobilabonnement som passer ditt ringemønster.

Billigst i Norge

Konkurransen på det norske markedet er relativt tøff, og flere operatører kriger om å være billigst. Sannheten er at det er flere operatører som ligger veldig likt i pris, og at individuelle vurderinger må til for å skille hveten fra klinten.

Som et alternativ til Post- og teletilsynets Telepriser, har vi utviklet gratistjenesten Ringepriser. Denne priskalkulatoren tar hensyn til datapakker og andre tilleggstjenester som operatørene tilbyr - i tillegg til standard ringepriser som pris per minutt/SMS/MMS/MB. Dermed får du en fullstendig oversikt over ringeprisene i Norge.

Ved å plotte inn ditt forbruk vil du få frem de aller rimeligste abonnementsalternativene for deg, men de fire brukerkategoriene vil også gi deg en pekepinn på hvilke som er billigst. For å gjøre det enkelt kan du finne frem din forrige mobilregning og kopiere tallene.

Hvor mye ringer du per måned?

I Ringepriser finner du fire kategorier med bruksmønstre som representerer Lavt, Middels, Mye og Svært Mye bruk. Disse er ment å gi en pekepinn på hvilke abonnement som er billigst, men for et mer nøyaktig resultat bør du plotte inn egne tall. Her følger de abonnementene som kommer best ut i Ringepriser-kategoriene akkurat nå:

Lavt forbruk

Forbruk: 80 ringeminutter (30 samtaler), 40 SMS (ingen MMS eller bruk av mobilt internett) per måned.

Er du en som bruker mobiltelefonen lite bør du ikke få regninger på mer enn en 50-lapp mer måned. Her er abonnementene som er billigst for deg:

1. Plass (delt): Tele2 Sheriff og One Call Mobil Faktura

Månedspris "lavt forbruk": 18 kroner.
20% høyere forbruk: 21 kroner

Disse to abonnementene er svært like, og de ørsmå nyansene i priser for bruk utover det oppgitte forbruket gjør det urettferdig å vurdere det ene til bedre enn det andre. Med et lavt forbruk betaler du i prinsippet bare oppstartspris på samtalene, ettersom du får 120-130 gratisminutter til rådighet. Både Sheriff og Mobil Faktura har for eksempel 99 øre per megabyte, dersom mobilsurfing er noe du ville lagt til forbruksmønsteret. Tele2 Sheriff inkluderer for øvrig 10 flere gratisminutter i sin pakke, mens One Call har en lavere pris per minutt ved overforbruk.

3. plass: Ludo Rød X-small

Månedspris "lavt forbruk": 29 kroner
20% høyere forbruk: 29 kroner

Takket være den såkalte "minimumsfaktureringen" på Ludo Rød X-small får du en nesten dobbelt så høy regning ved et lavt forbruk, sammenlignet med de to førstnevnte. Likevel er Ludo Rød X-small noen kroner billigere per måned enn fjerdeplasserte Talkmore Link.

Les også:
"Kroner 0,-" betyr ikke gratis

Lenger ned på lista finner vi abonnementer som med samme forbruk vil koste 50, 60, 70, 80 eller 90 kroner. Telenor Prat og NetCom FlexiTalk vil til sammenligning koste henholdsvis 76 og 99 kroner med samme forbruksmønster.

Sjekk hele lista for Lavt forbruk i Ringepriser

På neste side finner du de billigste abonnementene i kategoriene Middels, Mye og Veldig mye.