Nyhet

Så mye raskere er iOS 5

Nettleseren i iPhone har fått en solid fartsøkning, ifølge en test.

Selv om Apple alltid skryter at produktene deres blir raskere å raskere hver gang de blir oppdatert, er det greit å ta en liten titt på en fartstest for å se om det faktisk stemmer.

Trykk på bildet for å gjøre det større.

Selskapet New Relic valgte å måle hastighetsendringen fra iOS 4 til iOS 5, for å se i hvilken versjon av operativsystemet Safari leverte de raskeste resultatene.

Dobbelt så rask

Den store forskjellen mellom Safari i iOS 4 og iOS 5 er versjonoppgraderingen, fra Safari 5.0 til Safari 5.1. Ifølge sammenlikningstesten New Relic utførte var den nyeste versjonen av Safari milevis foran den vi finner i iOS 4. Faktisk skal den ha lastet inn nettsider dobbelt så raskt som forgjengeren, ifølge testen som sammenliknet nedlastingstider på 3000 webapplikasjoner.

Ifølge testen skal iOS 4 gjennomsnittlig ha trengt 9,6 sekunder på å laste en webapplikasjon, mens iOS 5 kun trengte 4,1 sekunder. I en kontrollmåling skal resultatet ha blitt tilsvarende, med en lastetid på 6,34 sekunder for iOS 4 (med Safari 5.0) og 1,88 sekunder for iOS 5 (med Safari 5.1).

Testen skal ha blitt utført på samme type mobil, antageligvis en iPhone 4, så maskinvare skal ikke ha hatt noe å si på resultatet.

På tide å oppgradere

Så skulle du være en av de 25 millionene som ikke oppdaterte til iOS 5 den første uken etter lansering, kan det kanskje være på tide å sette i gang. Tallene er på Apples side denne gangen, og fartsøkningen skal være reell, i hvert fall hvis du ha en iPhone 4. Hastighetsøkningen er kanskje ikke like merkbar på iPhone 3GS, da maskinvaren kanskje ikke klarer å dra nytte av den nye programvaren på samme måte.

Les også: Vi tester iPhone 4S

(Kilde: New Relic via Read Write Web)

Les også
Apple kan droppe Google Maps
Les også
Dette er OS X Mountain Lion
Les også
Disse mobilene bør du kjøpe til jul
Les også
Apple innrømmer batteriproblem på iPhone 4S
Les også
Apple sliter allerede med iPad 3
Les også
Apple iPhone 4S: iPhone 4S Henger med i tetsjiktet
Les også
Nå er iPhone og iPad forvandlet
Les også
Apple iOS 5
annonse