Tek.no

Nyhet

Tidenes dyreste mobillader?

Vegard Ottervig
4 Mai 2011 14:00

Det engelske teleselskapet Vodafone slår til med en ny kampanje der Londons karakteristiske svarte drosjer blir utstyrt med ladere for mobiltelefoner. Samtidig får Vodafone-kunder også muligheten til å betale for drosjeturen ved hjelp av sin smarttelefon.

Mer enn 500 drosjer blir tilgjengelig med mobilladere, noe man kan trenge hvis batteriet er i ferd med å dø ut og man ønsker å foreta en betaling via telefonen.

Belaster telefonregningen

Betalingssystemet foregår slik at kunden kan sende drosjens bilnummer som tekstmelding til en spesifikk kode, for deretter å bli belastet for turen på neste telefonregning. Dette gjelder bare for Vodafone-kunder, og det gjenstår å se om andre operatører kaster seg på bølgen.

Vodafones nye betalingssystem illustrerer den økende sammensmeltningen av teknologiske tjenester og tendensen innen handel og kommunikasjon som ser ut til å bevege seg stadig mer mot å gjøre hva man ønsker når man måtte ønske det.

Å betale en drosjetur med mobilen på denne måten er muligens ikke den aller mest elegante eller lettvinne løsningen som finnes, men vi følger uansett spent med på utviklingen der betalingstjenester og tradisjonelle bankkortfunksjoner blir integrert med mobiltelefoni i stadig større grad.

(Kilder: Engadget, The Guardian, Übergizmo)

Les også
- Katastrofalt for nye Windows Phone
Les også
BlackBerry-verstingen er lansert
Les også
Hipp hurra for mai-mobilene
Les også
En av fem surfer bak rattet
annonse

Les også