Til hovedinnhold

MK Sound oppgraderer høyttalerne

MK Sound – også kjent som M&K Sound (Miller & Kreisel) – var et amerikansk høyttalerfirma som siden ble kjøpt opp av dansker. De siste årene har MK Sound brukt mye tid på å utvikle og forbedre høyttalere i sin 150-serie og resultatet er nå klart.

Blant de nye høyttalerne er først og fremst S150 MKII og S150T – som skal føye seg inn i rekken av anerkjente produkter fra MK Sound. Flere Hollywood-studioer bruker i dag MK Sounds 150 THX Ultra2-system til miksing av lyd, og blant kjente eksempler finner vi de nye Star Wars-filmene og Ringenes herre-trilogien.

S150 MKII
S150T

Unik design

MK Sound S150 MKII har samme design og oppbygning som sin forgjenger – med tre tweetere og to mellomtonehøyttalere plassert vertikalt ved siden av hverandre. Dette unike oppsettet skal ifølge MK Sound ha en rekke fordeler i forhold til mer konvensjonelle høyttalere.

Spredning av lyd skal bli mer kontrollert, og dermed sørge for minkede refleksjoner i gulv og tak, samt at lyden blir mindre "farget." De ulike driverne gir større effekthåndtering og skaper blant annet en mykere overgang mellom diskant og mellomtone.

Beste fra to verdener

MK Sound S150T benytter seg av det patenterte tripolprinsippet – som innebærer en kombinasjon av en tradisjonell retningshøyttaler (monopol) og en dipolhøyttaler som spiller lyd foran og bak uten at det er direkte mot lytterposisjonen.

Man skal med andre ord få en høyttaler som er retningsbestemt, men som samtidig gir et større, mer diffust lydbilde. S150T bruker også den nye MK Pro-diskanthøyttaleren, og lover en rik surround-følelse.

Pris og tilgjengelighet

De nye høyttalerne vil først bli lansert i midten av mai. Veiledende pris er på rundt 9900 kroner for S150 MKII og 15 700 kroner for S150T.

Norske forhandlere som tar inn varer fra MK Sound er for eksempel Lyd-systemer AS, Oslo Hi-Fi Center og Procom Music AS.

(Kilde: Recordere)

annonse