Nyhet

Dette kvadrokopteret er din personlige fotograf

Bli en stjerne i ditt eget liv med denne følgesvennen.

Hvis du noensinne har drømt om å være stjernen i din egen sømløse reality-TV-serie, får du sjansen nå. Eller du får rettere sagt muligheten til å bli filmet døgnet rundt og sende det på nett hvis du vil – alt takket være det flyvende videokameraet MeCam.

En stillestående webcam eller begrensningene ved å filme seg selv med smarttelefonen kan snart tilhøre fortiden, og du vil i stedet bli filmet fra avstand og fra ulike vinkler takket være det lille kvadrokopteret.

Det er skapt av selskapet Always Innovating, og er designet for å følge deg rundt og strømme video i sanntid til smarttelefonen din. Deretter kan du enkelt laste opp videoene til YouTube, Facebook eller andre nettsider.

Steadicam

MeCam er altså et kombinert kamera og kvadrokopter. Ved hjelp av 14 ulike sensorer skal det unngå å dulte borti veggen, objekter eller andre personer mens det er opptatt med å filme deg.

Flyvemaskinen kommer i tillegg utstyrt med stabiliseringsteknologi à la Steadicam, slik at de levende bildene ikke skal riste for mye. På innsiden finner vi ellers en ARM Cortex-A9-prosessor, 1 GB RAM, WiFi og Bluetooth.

Ingen fjernkontroll

Du kontrollerer ikke MeCam med en fjernkontroll. I stedet har du to valg, hvor det ene er å styre kvadrokopteret med stemmen (type «opp/ned» og «venstre/høyre»), mens det andre innebærer en følgemodus. Her følger det flyvende kameraet etter deg mens det filmer deg på beste paparazzi-vis.

Always Innovating satser på å dytte MeCam ut på markedet allerede neste år, og da til den forholdsvis lave prisen 49 dollar (270 kroner).

Vi er på Facebook!

Se Always Innovating selv beskrive sitt kombinerte kvadrokopter og kamera på YouTube:

(Kilde: Liliputing)

Les også
Penn vibrerer når du skriver feil
Les også
5 ting du ikke kan gjøre med et mobiltelefonkamera
Les også
Dette kameraet fanger alt
Les også
Her er den flyvende edderkopp-roboten
Les også
Far lagde flyvende drone for å passe på sønnen
Les også
Ta med deg helikopteret på joggetur
Les også
Se de flyvende robotene spille James Bond-låta
annonse