Nyhet

Samsung satser sterkere i hjemmet

Kjøper «smarte» SmartThings, og kommer kanskje snart til et hus nær deg.

Sør-koreanske Samsung sysler som kjent med mange og vidt forskjellige ting – fra mikrobølgeovner til smarttelefoner. Og mer skal det bli, for nå øyner de seg inn på å kunne ta en mer sentral plass i huset ditt. I hvert fall regner vi med det etter at de har betalt 200 millioner dollar eller drøye 1,2 milliarder kroner for SmartThings, et selskap som har fått husets dingser til å snakke bedre med hverandre – og deg, naturligvis.

SmartThings begynte som et Kickstarter-prosjekt, og selskapet er ikke mer enn to år gammelt. De har lagd en liten sentral eller «hub» som sammen med forskjellige sensorer og styringsenheter sørger for at du kan bruke en app til å kontrollere mye av det som skjer i huset.

Målet for Samsungs oppkjøp ser ut til å være å sikre seg et enda sikrere fotfeste i det voksende «hjemmedingsmarkedet». Fra før har jo Samsung slikt som smarte varmepumper, kjøleskap og vaskemaskiner, men de forstår jo også at ikke alt i huset kan eller vil være av deres eget merke.

Med SmartThings under armen vil de enklere kunne lage et fullverdig hjemlig økosystem.

Kåken kommer på nett

Samsungs interesse i hjemmedingser bør ikke være uventet – våre hus og leiligheter får stadig flere smarte enheter. I dag kan alt fra dørlåsen til badevekta og potteplantene ha sine egne apper – nå gjelder det bare å få det hele til å kommunisere seg i mellom også.

Samsung vet også at det er flere som sikter seg inn på dette potensielt lukrative markedet. Det er ikke uten grunn at Google bladde opp hele 3,2 milliarder dollar for Net Labs, som faktisk ikke hadde noe mer enn en termostat og en røykvarsler ute i butikkene.

Sett mot dette har kanskje ikke Samsung gjort en spesielt dårlig deal denne gangen.

I løpet av tiåret skal det norske strømnettet bli smart:
Millioner av strømmålere må byttes >>> (Ekstra)

Kilde: The Verge

Les også
– Amazon satser på ha-på-dingser og smarte hjem
Les også
Nå kommer iPhone 6
Les også
Snart kan dingsene dine drives av strøm fra WiFi-signalet alene
annonse