Tek.no

Nyhet

Dette er en skikkelig fleksibel mobiltelefon

Se videoen av prototypen som kan bøyes som gummi.

Queen’s University
Eigil Knudsen
18 Feb 2016 16:30

Vi har sett tilfeller av såkalte fleksible mobiltelefoner tidligere, for eksempel LG G Flex, men ingen av dem er genuint fleksible i den forstand at man virkelig kan bøye dem. Nå har det kommet en ny prototype som er bøyelig i ordets rette forstand.

bloggen sin har nemlig Queen’s University i Canada dratt sløret av «ReFlex», en mobiltelefon som ikke bare kan bøyes, men som er designet spesifikt til nettopp dette formålet.

Fysisk interaksjon

Meningen med ReFlex er at den skal legge til rette for det forskerne kaller «fysisk» interaksjon med mobiltelefonen, hvor bøyingen fungerer som selve kontrollsystemet.

Som man kan se i produktets demonstrasjonsvideo betyr dette at man for eksempel kan bla gjennom sider ved å bøye mobilen på omtrent samme måte som man ville gjort med sidene i en fysisk papirbok. Jo hardere man bøyer, jo raskere vil man bla gjennom sidene.

Teknologien kan blant annet simulere følelsen av å bla gjennom en bok.
Queen’s University

Funksjonaliteten kan også brukes i spill. I demonstrasjonsvideoen ser man hvordan man for eksempel kan spille Angry Bird ved å bruke bøyingen til å dra strikken som sender fuglene avgårde.

Gir fysiske tilbakemeldinger

Telefonen byr også på realistiske, fysiske tilbakemeldinger som samsvarer med handlingen man utfører. Det innebærer at mobilen for eksempel kan simulere følelsen av å bla gjennom fysiske sider eller følelsen av å tøye et ekte strikk, som i Angry Bird.

Når det gjelder selve maskinvaren benytter ReFlex en fleksibel OLED-skjerm på seks tommer med 720p-oppløsning produsert av LG. Skjermen er en berøringsskjerm, slik at man formodentlig kan bruke mobilen på vanlig måte utenom bøye-funksjonaliteten.

Ellers er det ikke så mange maskinvaredetaljer som er kjent ennå, og det er høyst uvisst om eller når vi får se produktet på forbrukermarkedet.

Flere tekniske opplysninger om den fleksible teknologien bak prototypen kan du finne i forskningsdokumentet. Demonstrasjonsvideoen ser du under.

LG har kommet langt med sin bøyelige OLED-teknologi: Vi har tatt en titt på OLED-skjermen som kan rulles sammen »

(Via Gizmodo)

Les også
Denne mobilen kan både bøyes og vise «holografiske» 3D-bilder
Les også
Dette er en skjerm du kan bære på håndleddet
Les også
Slik gikk det da vi så OLED-skjermen rulles sammen
Les også
Snart skal LG endelig vise frem OLED-skjermen du kan rulle sammen
Les også
Samsung og LG vil gi smartklokkene supertynne og bøyelige batterier
annonse

Les også