Tek.no

Nyhet

Sonys PlayStation-briller får OLED-skjerm

Project Morpheus debuterer neste år.

Sony/montasje
4 Mar 2015 11:46

Ny Virtual Reality (VR)-teknologi er på full fart inn i hverdagen vår, noe vi har sett mange eksempler på i det siste. De fleste produsentene av VR-briller, deriblant Oculus, Samsung og HTC/Valve, har siktet seg inn på enten PC- eller mobilplattformen. Sonys kommende VR-briller, foreløpig kalt Project Morpheus, skal derimot være laget utelukkende med spilling på PlayStation 4 i tankene.

Nå har Sony vist frem en helt ny prototype av VR-brillene sine, ifølge Gamer.no, – som denne uken dekker Game Developers Conference (GDC) i San Francisco.

Kommer i starten av 2016

Spill-brillene til Sony har en 5,7-tommers OLED-skjerm med Full-HD-oppløsning (980 x 1080 piksler per øye). Den første prototypen hadde bare en 5-tommers LCD-skjerm.

Ikke minst skal Project Morpheus-brillene ha en oppdateringsfrekvens på hele 120 Hz, det dobbelte av forrige versjon. Det betyr at spill til VR-brillene kan lages i 120 fps (bilder per sekund), som i sin tur burde kunne skape myke og flotte bilder foran øynene dine. Forsinkelse, eller «latency», er i tillegg redusert til bare 18 millisekunder, omtrent halvparten av det den første utgaven av Project Morpheus hadde. Det skriver Sony selv på sin PlayStation-blogg.

– Vi tror VR vil forme fremtiden for spill, og jeg gleder meg til du får prøve Project Morpheus når den blir lansert i første halvdel av 2016, skriver Shuhei Yoshida, administrerende direktør i Sony Computer Entertainment Worldwide Studios.

Nysgjerring på hvordan Virtual Reality fungerer?
Skaff deg dine egne VR-briller for bare 20 kroner »

(Kilder: PlayStation-blogg, Gamer.no)

Les også
Sonys VR-briller får aldersgrense
Les også
– Til neste år vil mobilen din være kraftigere enn PS4 og Xbox One
annonse

Les også