Nyhet

Denne smartklokken bruker huden som «berøringsskjerm»

Kan dette gjøre smartklokker mindre irriterende å bruke?

En av de praktiske utfordringene med smartklokker, som trolig bidrar til å gjøre terskelen høyere for potensielle brukere, er den lille, trange berøringsskjermen på enhetene. Som The Verge har fått med seg finnes det nå en snedig løsning på dette som bruker huden som berøringsflate.

Løsningen heter «SkinTrack» og er utviklet av forskningsenheten Future Interfaces Group ved Carnegie Mellon University i USA. Den ble nylig presentert i en video lastet opp på YouTube.

Ring på fingeren og elektroder i reimen

Systemet består i korte trekk av en ring som brukeren har på fingeren, og en spesiell smartklokke-reim som inneholder fire elektroder. Når fingeren med ringen berører huden rundt smartklokken sendes det ut høyfrekvent, elektrisk signal som sprer seg i alle retninger.

Dette signalet registreres av elektrodene i reimen på smartklokken, og ved å foreta utregninger basert på avstanden mellom punktet som fingerer berører og elektrodene, kan «koordinatene» til fingeren beregnes.

To av elektrodene beregner X-posisjonen, mens de to andre beregner Y-posisjonen, og på denne måten kan man altså registrere fingerens bevegelser i to dimensjoner, omtrent som på en berøringsskjerm.

Skjematisk fremstilling av teknologien.

Presist og kostnadseffektivt

Dermed kan du altså bruke selve armen, eller eventuelt baksiden av hånden, som en slags utvidet skjermflate for å utføre kommandoer på smartklokken dersom den lille skjermen ikke har tilstrekkelig plass.

I demonstrasjonsvideoen viser forskerne hvordan man for eksempel kan spille Angry Birds på smartklokken ved å bruke huden ved siden av klokken til å dra strikken. Ifølge forskerne skal løsningen være både svært presis, kostnadseffektiv og ikke minst trygg for brukerne.

Ennå eksisterer konseptet altså kun på forskningsstadiet, så det er uvisst om eller når smartklokker faktisk vil ta det i bruk. Demonstrasjonsvideoen av teknologien ser du under.

I mellomtiden er Apple Watch 2 på vei: Den kan du slippe å måtte bruke sammen med en iPhone »

Les også
Samsung vil bruke hånden din som smartklokkeskjerm
Les også
Apple Watch 2 trenger trolig ikke en iPhone for å fungere
Les også
Samsung slipper ekstremt eksklusiv smartklokke
Les også
Fitbit Blaze: Denne smartklokken har vi sansen for
annonse