– Til neste år vil mobilen din være kraftigere enn PS4 og Xbox One

Brikkeprodusenten ARM har satt seg et hårete mål for neste år.

Ifølge brikkeprodusenten ARM vil neste års mobilen være kraftigere enn dagens PS4- og Xbox One-konsoller. Grunnen er mest sannsynlig for å kunne takle høyere oppløsning med VR-briller, melder VentureBeat.

– Tar du dagens toppmodeller av telefoner eller nettbrett, er ytelsen i disse allerede bedre enn Xbox 360 og PlayStation 3. Og de tar raskt innpå Xbox One og PlayStation 4, forklarer Nizar Romdan hos ARM.

Uttalelsen kom i forbindelse med en pågående Casual Connect-konferanse i Amsterdam. Men de er ikke alene om å utvikle de nye og kraftigere brikkesettene.

Et samarbeid med store aktører

De skal nemlig samarbeid med andre gigantselskaper som Nvidia, Samsung og Texas Instruments. Sammen skal de lage brikkene som skal gi konsollene kamp om hvilken plattform som kan skilte med best ytelse.

For å illustrere sine påstander sammenlignet Romdan de ulike plattformenes evne til å beregne flyttallsoperasjoner per sekund, ofte forkortet FLOPS (Floating Points Per Scouns).

Her ligger angivelig dagens Sonys PS4 på 1,84 TFLOPS. Slår ARM sine spådommer til, vil neste års beste portable enheter skilte med hele 2 TFLOPS ytelse.

Sikter seg inn på VR?

Så hva skal så mobilprodusentene med mye mer ytelse? Mest sannsynlig har dette noe med anmarsjen til VR-teknologien å gjøre, tror nettsiden. For å kunne drive en slik virtuell virkelighet kreves det mye krefter.

Per i dag kan du bruke Samsungs Gear VR sammen med for eksempel Samsung S6 Edge, og denne pakken gir deg en skjerm som klarer maksimalt 1440 x 2560 pikslers oppløsning.

Men i takt med at oppløsningen på skjermene vil øke, vil det også melde seg et behov for mer ytelse fra telefonene.

Viste du at du fint kan lage din egen VR-brille i papp?
Slik gikk det da vi testet Clas Ohlsons VR-modell »

(KIlde: VentureBeat)

Les også
Bekreftet: Sony jobber med ny PlayStation
Les også
– Sony skal lansere PlayStation 4,5
Les også
– Nokia skal vise frem et VR-produkt neste uke
Les også
Nå er PlayStation 4 endelig et skikkelig mediasenter
Les også
Denne kan bli en farlig utfordrer til Oculus Rift
Les også
Én av disse selger som hakka møkk
Les også
Sonys PlayStation-briller får OLED-skjerm
annonse