Til hovedinnhold

Googles antivirus-verktøy kan nå skanne fastvaren for farlig programvare

«VirusTotal» er nå oppdatert for å møte den nye trusselen på virusfronten.

wk1003mike/Shutterstock.com

Google har oppgradert antivirus-verktøy sitt, «VirusTotal», som selskapet kjøpte i 2012, med en nyttig, ny funksjon, skriver PC World.

I den nye versjonen klarer de å finne virus som angriper selve BIOS-en, i motsetning til vanlige virus som sikter seg inn på programvaren på maskinen.

Analyserer fastvaren

Oppgraderingen beskrives på VirusTotal' egen blogg og gjør det mulig å analyse fastvaren på datamaskinen for å finne ut om den inneholder skadelige og ondsinnede programmer.

Skadelige programmer som installeres i fastvaren er i stand til å gå «under radaren» til vanlig antivirusprogramvare og gi eventuelle hackere spesielle privilegier til å utføre alskens ugagn.

Mange BIOS-svakheter

Tidligere har vi blant annet meldt om forskere som oppdaget en rekke svakheter i BIOS-en, fastvaren som starter opp operativsystemet og maskinvaren i PC-en, som gjør det mulig å installere skadevare som blant annet kan brukes til å samle inn informasjon på PC-en helt i det skjulte.

Den nye funksjonen er altså ment å redusere denne faren. VirusTotal er for øvrig en nettside som benytter en rekke ulike produkter til å skanne etter virus som annen antivirusprogramvare ikke fanget opp. Mer teknisk informasjon om den nye funksjonen kan du finne på bloggen.

Google har også forbedret nettleseren sin: Chrome har nå blitt mye raskere og mer stabilt på iOS »

annonse