Unna vei, iPhone – her er RoBoHoN

Sharp lager verdens søteste mobiltelefon.

Du har neppe sett en smarttelefon som RoBoHoN før. Det er nemlig en tobeint robot som kan gå, snakke og i tillegg gjøre alt det en telefon kan, pluss litt til.

Søtt bilde, men hvis ikke dette er en oppskrift på katastrofe vet ikke jeg. Foto: Sharp

Det kommer neppe som noen stor overraskelse at telefonens opprinnelsesland er Japan. Den er under utvikling hos elektronikgiganten Sharp, og de planlegger å lansere den neste år.

Ta en titt på denne ultrasøte promovideoen, for å se om Sharp klarer å overbevise deg om at RoBoHoN er fremtidens mobiltelefon:

Hoo-key!

Stor sak ... men den kan gå selv!

Som du ser av videoen er ikke dette en telefon som passer så veldig godt i bukselomma. Den er 19,5 centimeter høy og veier 390 gram, og med sine armer og bein er den utvilsomt litt klønete å dra på.

RoBoHoN er en trøstende venn for alle som er alene. Foto: Sharp

Men til gjengjeld kan den snakke med deg, gå selv, danse, vinke til deg når den har noe å si, sette seg ned og reise seg opp igjen. Og den har en projektor i hodet.

Kan iPhonen din komme bort til deg av seg selv når du har fått melding? Neppe. RoBoHoN 1, iPhone 0.

Skjermen, som befinner seg på ryggen, er bare to tommer stor, med en oppløsing på stusselige 320 x 240 piksler. Men som du ser i videoen, kan du bare bruke robotens hodeprojektor når du ønsker å se film eller bilder.

Den vinner ikke noen premier for skjermen sin. Foto: Sharp

Sharp har sagt fint lite om hvorvidt de planlegger å lansere RoBoHoN utenfor Japan. Det finnes dessverre et helt marked med artige, japanske robot-dingser, som aldri finner veien til Europa, så det er godt mulig du må belage deg på å importere om du ønsker deg en RoBoHoN.

Men det spørs om ikke ansiktsuttrykkene til vennene dine når du trekker frem den nye robottelefonen din er verdt de ekstra kostnadene.

Japanerne tar robotene sine veldig seriøst
Se denne triste dokumentaren om de siste gjenværende eierne av den utdøende robothunden Aibo »

(Kilde: Engadget)

annonse