Nyhet

Elon Musk vil bygge Hyperloop-demonstrasjon

Ønsker å tråkke opp stien for andre.

For et par dager siden kunngjorde endelig milliardæren Elon Musk planene om Hyperloop – også kalt den femte formen for moderne transport.

Musk har imidlertid gjort det klart at han ikke har tid til å bygge det tubebaserte systemet, fordi han er opptatt med SpaceX og Tesla Motors.

PayPal-gründeren vil likevel ta i et tak nå i startfasen, slik at flere andre vil la seg inspirere. På en telefonpressekonferanse dagen etter den store kunngjøringen kunne derfor Musk annonsere at han vil utvikle og konstruere en Hyperloop-demonstrasjon selv – noe som er gledelige nyheter for Hyperloop-fansen.

Uformell laginnsats

Musk fortalte også at arbeidet med Hyperloop-planene ble foretatt av et uformelt team med utvalgte ingeniører fra Tesla Motors og SpaceX. De brukte ni måneder på å bygge opp konseptet og fundamentet under Hyperloop, som altså ble presentert i et 57 sider langt dokument.

Ifølge Musk vil det ta sju år å bygge en kommersiell Hyperloop mellom Los Angeles og San Francisco, og at det vil være en behagelig opplevelse:

– Det vil være akselerasjon i starten, men når du er i reisehastighet, vil du ikke merke farten i det hele tatt. Det vil bare være sømløst og stille, og det vil ikke være turbulens eller andre problemer, har Musk sagt til pressen.

Da venter vi tålmodig på den første testmodellen av den femte formen for moderne transport.

Lær alt du trenger å vite om transportsystemet:
Dette er Hyperloop »

(Kilder: Forbes via Gizmag)

Les også
Her er transportrevolusjonen
Les også
På mandag annonseres en mulig transportrevolusjon
Les også
I framtiden flyr vi gjennom rør
annonse