Tek.no

Nyhet

Her er redaksjonens fotoønskeliste

Hva slags fotoutstyr ønsker vi som jobber i Akam oss til jul?

istockphoto 000018469900
Are Thunes Samsonsen
13 Des 2012 04:10

Fredrik

Lurer du på hva vi som arbeider med Akam til dagen ønsker oss til jul? I så fall er dette din lykkedag. Her har vi samlet flere Akamskribenters juleønsker og delt dem opp i tre grupper, etter hvor realistiske de er:

Uansett pris:
Dette er det vi ville ønsket oss om vi eller nær familie vant stort i Lotto. Var vi i slekt med Bill Gates eller en annen superriking ville dette fotoutstyret vært selvskrevent på ønskelisten vår. Sakene i denne kategorien er slikt som vi ikke i våre villeste drømmer ville omtalt som realistisk å kjøpe til oss selv, langt mindre gjøre regning med at andre vil gi oss til jul. Men det er jo lov å drømme...

Kanskje innefor rekkevidde:
Drømme gjør vi også om disse sakene, men de er ikke nødvenigvis utenfor rekkevidde - i alle fall for oss selv. Familie og venner ville neppe gitt oss noe slikt som dette, men det er jo lov å håpe, og kan man ikke stole på slekta kan man jo alltids slakte sparegrisen.

Realistisk:
Dette er ting som vi faktisk setter opp på ønskelisten i et lønnlig håp om at familien synes våre ideer er bedre enn deres egne. Prisen ligger på et nivå med andre ting vi har fått tidligere, og er ikke utenfor rekkevidde for verken våre egne eller familiens lommebøker.

Så, over til redaksjonen:

Fredrik

Som fotointeressert så er det ikke fritt for at man går og drømmer om nytt fotoutstyr hele året gjennom, men nå når julen nærmer seg så øker sjansene for at drømmene blir virkelige. Mye av det man drømmer om krever en betydelig sum penger for å bli realisert, men heldigvis så finnes det rimeligere ting på ønskelisten også. Her er noe av det som står på min liste.

Uansett pris:
Det som står øverst på min fotoønskeliste er ikke noe nytt kamerautstyr, men en mulighet til å bruke det jeg har. Om pengebingen aldri ble tom ville jeg tatt fri fra jobben i et par måneder og tatt kameraet mitt med ut i verden. Jeg ville besøkt både storbyer og landsbyer, og tatt bilder av både landskap og mennesker. En av fordelene med å slippe å tenke på penger er at jeg kunne dratt akkurat hvor jeg ville akkurat når jeg ville, og ikke måtte planlegge alt på forhånd. Jeg ville imidlertid sørget for å besøke Namibia siden bilder jeg har sett herfra er svært fascinerende.

Les også: Med kamera på Afrikas savanner

AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR.Foto: Nikon

Kanskje innefor rekkevidde:
Tidligere i år kjøpte jeg et Nikon D800, og planen var å ha en god tele-zoom (70-200 f/2.8), en god vidvinkel-zoom (16-35 f/4) og en 50mm, i tillegg til et 28-300mm til bruk på reise. Jeg ser imidlertid at jeg savner et godt objektiv til å dekke spranget mellom vidvinkel og tele, og det jeg ønsker meg er Nikon sitt 24-120 f/4. Mange vil nok foretrekke en 24-70 f/2.8, men etter å ha lest en rekke tester har valget falt på førstnevnte. Argumentene for å velge dette er større brennviddeområde, VR og vekt.

Et annet ønske på listen over ting som er innenfor rekkevidde er et nytt kompaktkamera. I løpet av november ser jeg gjennom bildene jeg har tatt i året som gikk og plukker ut 12 bilder som jeg får laget en kalender av. Det jeg har oppdaget er at mange av disse bildene blir tatt med komptaktkamera siden jeg ofte har det med meg, og gode fotomuligheter dukker opp når du minst venter det. Jeg vil selvsagt ha så god billedkvalitet som mulig, samtidig som kameraet er lett å ta med seg, og da ser det ut til at Sony Cyber-shot DSC-RX100 er det beste valget akkurat nå.

Les også: Sony RX100: Sikker vinner

Sony Cyber-shot DSC-RX100.Foto: Sony

Realistisk:
Det jeg ønsker meg mest av realistiske foto-gadgets er en Triggertrap V1. Dette er en spennende elektronisk sak som kan utløse kameraet på mange måter. For eksempel kan den ta et bilde når den hører en høy lyd, ser et lysblink (for å ta bilder av lyn) eller når noe passerer foran. Mulighetene for spennende og uvanlige bilder er store, og jeg er sikker på at det blir vanskelig å få kontakt med meg gjennom hele romjulen om jeg får en slik!

Et interessant alternativ, som også står på ønskelisten, er Triggertrap Mobile. Dette er en app som man laster ned til telefonen, og telefonen kobles så til kameraet via en kabel. Også her får du en rekke muligheter å utløse kameraet på, og selv fantasien får problemer med å sette grenser.

Les også: Julegavetips: 500 - 1000 kroner

Les også