Til hovedinnhold

Nå kan du dele filmer lovlig på nett

Voddler LiveShelf lar opptil 10 venner se dine leie- og kjøpevideoer.

Voddler

Filmbransjen har forsøkt å bekjempe piratkopiering i årevis, men hittil har de færreste juridiske tiltakene hjulpet. I stedet har bransjen sakte, men sikkert begynt å konkurrere med piratene isteden, og derfor har videotjenester som Netflix og Viaplay blitt mer utbredt.

Svenske Voddler er én av veteranene på dette området i Norden, og nå forsøker de å ta bransjen videre med introduksjonen av Voddler LiveShelf.

Nå kan du nemlig på lovlig vis gjøre det piratene alltid har gjort – dele filmer med dine venner.

Din digitale filmhylle

Den svenske videotjenesten har cirka én million brukere i Skandinavia og Spania, og nå utvider den til flere land verden over. I den anledning lanseres altså LiveShelf, som best kan beskrives som en digital hylle for filmer du leier eller kjøper på Voddler.

Det er også mulig å laste opp filmer fra andre kilder, som iTunes, Amazon og din egen fysiske DVD-samling. Toppen på kransekaka må uansett sies å være delefunksjonen. Med denne kan du dele filmene i LiveShelf med opptil 10 venner – helt lovlig.

Leiefilmer er følgelig tilgjengelig for både deg selv og dine utvalgte venner i 48 timer, mens kjøpefilmer er mulig å se når som helst.

– Deling er naturlig

Flere filmer er tilgjengelig gratis på Voddler, men ifølge ComON koster det 50 kroner for å se de nyeste filmene og for å få adgang til delefunksjonen.

Om dette er nok, eller et steg på veien for å bekjempe piratkopiering, gjenstår å se. Voddler-sjef Marcus Bäcklund er i alle fall optimist:

– Deling er naturlig og vår digitale hylle er den første lovlige tjenesten som oppmuntrer til dette, sier han til The Sydney Morning Herald, før han avslutter:

– Folk behøver ikke å ty til piratkopiering lenger.

Sjekk ut Voddler LiveShelf på Voddler.com.

Forvirret i videojungelen på nett?
Dette er våre seks favoritter for TV på nett »

(Kilder: The Sydney Morning Herald via ComON)

annonse