Nyhet

– Sony Xperia Z1 banker alt

Vår søsterside Amobil sparer ikke på jubelen om Sonys nye toppmodell.

Søstersiden vår Amobil.no er til stede i Berlin, og har fått en titt på Sonys nye toppmobil Xperia Z1.

«Telefonen som alle har snakket om» imponerer våre kolleger, som mener at den banker alt som finnes på markedet i dag.

De nøytrale nyhetene innebærer at Sony Xperia Z1 har en 5 tommer stor skjerm på 1080 x 1920 piksler, en lynrask Qualcomm Snapdragon 800-prosessor, 2 GB RAM, Android 4.3 Jelly Bean, 4G-støtte, 16 internminne, 3000 mAh-batteri og, selve kirsebæret på toppen av kransekaken, et kamera på hele 21 megapiksler.

Fantastisk kamera

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Amobil trekker fram spesielt skjermen og kameraet som Xperia Z1s store styrker, ved siden av å ha verdens raskeste mobilprosessor for øyeblikket. Skjermen benytter seg av Triluminos-teknologi med X-Reality, og kort fortalt gir dette bedre fargegjengivelse og detaljskarphet.

Bildekvaliteten skal være uovertruffen, og selv om Xperia Z1 har en mer eller mindre normal smarttelefondesign, skal kameraet fremdeles være like godt som dedikerte kompaktkameraer. Med på lasset har Sony et egenutviklet objektiv kalt G og prosessoralgoritmen BIONZ.

Ellers er det som nevnt Android 4.3 Jelly Bean på operativsystemfronten, og én av de nye appene er Bambuser. Denne tjenesten lar deg bruke mobilen som kamera og sende video direkte til sosiale nettsider.

Noen pris og lanseringsdato på Sony Xperia Z1 er foreløpig ikke kjent, men du kan få et prisvarsel i Prisguide hvis du ønsker det.

Sony har også andre jern i ilden:
Her er Sonys nye 3D-hjelm »

(Kilde: Amobil.no)

annonse