Til hovedinnhold

Dette hodesettet gir deg støt for å forbedre spillingen din

Skal stimulere hjernen.

Foc.us

Det finnes de som er mer seriøse enn andre når det gjelder å bli gode i dataspill. Disse fokuserer gjerne på målrettet trening for å løfte resultatene, men nå ser det ut til at det har dukket opp en annen metode.

Fra et selskap som kaller seg Foc.us kommer nå et produkt som må sies å tilhøre de mer perifere kategoriene av datatilbehør. Et nytt hodesett skal nemlig hjelpe deg til å bli bedre i dataspill - ved å sende strøm gjennom hjernen.

Skjerper konsentrasjonen

Hodesettet benytter noe som på godt engelsk heter «transcranial direct current stimulation» (tCDS), som er en form for elektrisk stimulering av bestemte deler av hjernen. Det hele fungerer ved at fire elektroder på hver sin side av pannen sender strøm med en styrke på opptil to miliampere og en justerbar varighet på mellom 5 og 40 minutter.

TCDS-teknologien ble opprinnelig brukt for å hjelpe ofre for hjerneskader. Ifølge utvikleren av det nye hodesettet skal den imidlertid også kunne bidra til å forbedre flere av hjernens egenskaper, slik som evne til å kjenne igjen objekter, presisjon, fokus og konsentrasjon.

Foto: Foc.us

Dette er egenskaper som gjerne trengs i dataspill, og derfor har utviklerne valgt å markedsføre produktet som et hjelpemiddel for spillere, selv om det også kan brukes i medisinsk sammenheng. Produkter beregnet på medisinsk bruk er imidlertid strengt regulert av det amerikanske helsedepartementet, som ikke har godkjent hodesettet.

Effektivt?

hjemmesiden bedyrer imidlertid Foc.us at hodesettet følger alle andre sikkerhetsreguleringer og at produktet er grundig testet. Det påpekes dog at det ikke er et leketøy og at det ikke bør brukes av personer under 18 år eller folk som lider av epilepsi.

Hvorvidt hodesettet faktisk fungerer er en annen sak. Nettstedet Engadget prøvde produktet og merket ikke noe nevneverdig forandring, mens Ars Technica rapporterte om en svak forbedring av fokuset. Begge meldte også om en merkelig, kriblende følelse over hele hodet.

Hodesettet er ennå på prototypestadiet, og den endelige utgaven skal visstnok by på ulike forbedringer. Produktet kan forhåndsbestilles til en pris på 249 dollar pluss frakt, og vil sendes ut til kunder fra juli. Det er uvisst når eller om det vil kunne bestilles fra Norge. Gå til Foc.us for mer informasjon.

En kanskje bedre måte å bedre spillprestasjonen på er riktige mus-innstillinger: Slik stiller du inn spillmusen riktig »

(Kilder: Foc.us, Engadget, Ars Technica)

annonse