Til hovedinnhold

Liten ARM-tøffing fra VIA

Pico-ITX hovedkort med alt integrert.

VIA

Etter den dundrende suksessen til den lille og enkle PC-plattformen Raspberry Pi, har vi sett at blant annet VIA har lekt med noe smått med sin APC.

Men VIA har også andre småting på gang, og ett av disse er det nye hovedkortet VAB-800. Dette lille – for ikke å glemme søte – hovedkortet følger Pico-ITX-standarden, som betyr at det ikke måler mer enn 10 x 7,2 centimeter. Av prosessorkraft skal du kunne velge mellom en Freescale ARM Cortex-A8-prosessor på 800 MHz eller 1 GHz, og to integrerte GPU-er med grafikk-akselerasjon skal ifølge VIA selv takle avspilling HD-materiale i 1080p.

Videre har kortet 1 GB DDR3-RAM og kan spesifiseres med opp til 64 GB eMMC flashminne. For større lagringsbehov nevner vi at kortet også har en SATA-port.

Kortet er naturligvis også utstyrt med standard ut- og innganger. Her får du VGA og Mini HDMI, to USB 2.0-kontakter og 10/100 Mbit/s nettverksport. Ellers har den pinner for blant annet flere USB-kontakter, COM-porter og LVDS.

Maks fem watt

I tillegg til å være liten og søt, er VIA VAB-800 også strømgjerrig og tøff. Hele sulamitten skal ha et typisk strømforbruk på kun to watt, maksimum fem watt. Imponerende er også spennet i brukstemperaturer, som går fra -20 til 70 grader celsius.

Av kompatible operativsystemer lister VIA opp Android 2.3, Ubuntu 10.04 og Windows Embedded Compact 7.

Siden VAB-800 i hovedsak tiltenkt industrien og bilbransjen, er ikke dette akkurat et hovedkort du får hos din lokale el-butikk. Vi vet derfor lite om prisene, men du kan finne mer informasjon om VAB-800 på VIAs hjemmesider.

Kilde: PCLaunches

annonse