Tek.no

Nyhet

Du kan få millionpremie av Google

Marius Røstad
13 Nov 2007 09:48

For en drøy uke siden fortalte Google om sitt mobilsamarbeid med 33 andre bedrifter. Open Handset Alliance, som er navnet på alliansen blant disse bedriftene, utvikler det åpne operativsystemet Android, som vil bli å finne på mobiler i løpet av neste år.
I motsetning til Apple som lukket sin iPhone fra dag én har Google og Open Handset Alliance valgt en helt annen vei. De ønsker at flest mulig skal utvikle programmer til telefonene og har derfor lovet ti millioner dollar (53,4 millioner kroner) til de som lager det beste programmet til Android-systemet.
- Vi vil belønne disse utviklerne og gi dem så mye anerkjennelse som mulig. Så vi har satt unna ti millioner dollar som vi vil gi bort til de som utvikler de beste applikasjonene på Android, sier toppsjefen i Google, Sergey Brin, i en video som demonstrerer Android-systemet.

Les også:
- Alt om Googles mobilrevolusjon
- Nokia kan utvikle Google-mobil
- Tøff hverdag for Google-mobil

Android Developer Challenge
Prispengene vil deles mellom to konkurranser, der første del varer fra 2. januar til 3. mars 2008. Andre del vil lanseres etter at de første mobilene har kommet på markedet i andre halvdel av 2008.
I første del vil de 50 mest interessante prosjektene få en premie på 25 000 dollar (133 510 kroner), som skal gå til videre utvikling. Av disse skal ti kunne vinne premier på 275 000 dollar (1,5 millioner kroner), mens ti andre skal kunne vinne premier på 100 000 dollar (534 040 kroner).
For interesserte utviklere er det mulig å lese mer om konkurransen på denne nettsiden. Utviklingsverktøyet kan lastes ned her.

annonse

Les også