Tek.no

Nyhet

Superstjerne saksøker YouTube

Ole Morten Knudsen
17 Sept 2007 10:00

Lenge har det vært de store underholdningsselskapene som har gått i strupen på YouTube.
De har mislikt at deres materiale har vært fritt tilgjengelig via nettstedet.
Nå går også stjernene selv til angrep på nettstedet.
Les også:
Dømt til å bruke Windows.
Frikjent for piratanklage.
Vil gjøre piratnedlastning enkelt.

Ga bort musikk

Prince ble sett på som ekstremt inovativ da han tidligere i år ga bort flere tusen CD-er via avisen Daily Mail. Flere eksperter mente at Prince med dette viste forståelse for utviklingen innen musikksalg nå som flere og flere laster ned musikk fra nett.

Nå viser han derimot at han ikke er like åpen for fri tilgang til hans opptredener. Som første verdenskjente enkeltartist vil han nå nemlig gå til søksmål mot YouTube for å "ta tilbake kontrollen over hans kunst på nett" ifølge Times Online.

Tar tilbake kunsten

- Dette er steg den alltid innovative Prince tar for å ta kontroll over sin kunst på nett. Prince står for at rettighetene til musikken er artistens og at disse må beskyttes samme hvor, sier en talsmann for artisten ifølge avisen.

Prince er kjent for å være meget opptatt av rettighetene til sin musikk. Selv måtte han endre artistnavn etter en rettighetskrangel på 90-tallet med selskapet Warner.

Ifølge Times Online er han svært negativ til at hans opptredener ligger ute på nett i form av kornete mobilvideoer. Han vil heller at hans konserter skal huskes som noe spesielt.

Vanskelig kamp

Han har hyret selskapet Web Sheriff for å ta seg av søksmålet. Selskapet har spesialisert seg på musikkrettigheter og nett. De siste dagene har de fått fjernet over 1000 uautoriserte videoer av artisten fra YouTube. Men de opplever at det er svært vanskelig å bekjempe spredningen av videoene.

- Så snart vi får vekk noen kommer det enda flere neste dag. YouTube har filter mot pornografi, det burde de også innføre ovenfor uautoriserte musikkvideoer, sier John Giacobbi, sjef for Web Sherrif, til Times Online.

Prince planlegger også å gå til sak mot Ebay på grunnlag av at det her selges uautoriserte varer med hans navn. Om Prince makter å få kontroll over nettets anarki gjenstår likevel ennå å se.

annonse

Les også