Tek.no

Nyhet

Viktig oppdatering til Nokias GPS-løsning

Espen Irwing Swang
30 Aug 2007 19:02

Er du lei av å navigere etter ”antikvare brev”, så er kanskje Nokias kartløsning for S60-mobiler ett alternativ. 
Les også:
Ny GPS-mobil fra Nokia
Sony Ericsson P1i med GPS i salg
Test: Mio C520t – Navigasjon på den enkle måten. 

Sliter ved geografiske sprang

Vi forsøkte oss denne uken på å ta oss frem i London ved hjelp av GPS-en i mobiltelefonen. Programmet ble startet opp, og der stod vi. Etter 20 minutter under åpen himmel insisterte GPS-en fremdeles på at vi befant oss på en øde plass i Vesterålen. Lenger kunne vi ikke vente, og dermed begynte vi å gå i den retningen vi antok målet for turen lå i.

For virkelig å gi N95 en sjanse til å orientere seg, sørget vi for å gå langs Themsen, med fri sikt til himmelen, bare avbrutt av en og annen bro vi måtte gå under. Men nei. En halv times spasertur, og fremdelse ingen posisjonering. Pussig – for sist vi var i London brukte den ”bare” et kvarter på å orientere seg.

Heldigvis hadde vi ingen stol å være tapt bak, så vi fant frem. Det var bare å spørre noen. Gammeldags, men det fungerer. – This way, that way, around the corner, and you can’t miss it! 

Gjør det selv

Men som teknofil kan vi selvsagt ikke slå oss til ro med dette. En kjapp telefon til Nokia, og beskjeden var klar. Telefonen måtte oppdateres.

Det kunne vi gjøre selv. Ingen grunn til å belaste servicekontorene med den slags. Etter en nedlasting på over 113 MB fikk vi oppgradert telefonen. Nå var riktig nok alle de kjekke små programmene som vi har kjøpt, søkk vekk. Med tiden finner vi dem forhåpentlig tilbake.

Så var det ut på gata for å sjekke om det funket. For å være helt ærlig - vi gikk ikke lenger en til vinduskarmen på hotellet.

Og vips. På under ett minutt fikk vi klar beskjed om hvor på kloden vi befant oss. 

AGPS

Så har du ikke opgradert din Nokia N95 ennå er det kanskje på tide? Vårt eksemplar fungerer i alle fall bra etter oppgraderingen, som visst nok skal ha gitt navigasjonsløsningen AGPS. A står for assistert, og er en snodighet som gjør at telefonen ved hjelp av mobilnettet får en viss peiling på hvor den skal begynne å søke etter satellitter.

annonse

Les også