Tek.no

Nyhet

"Mobildød" var dekkhistorie

2 Mai 2011 20:05Først publisert 30 Nov 2007 10:46
annonse

Dødsulykken som så ut til å være forårsaket en eksploderende mobiltelefon, viste seg være oppspinn. Dette viste seg å være en dekkhistorie for å skjule en dødelig arbeidsulykke.
Les mer:
-Mann drept av mobiltelefon
-Mobil eksploderte-eieren drept
-Nattbordeksplosjon

Tilstod

En kollega av mannen, Kwon Young-sup på 58 år, har tidligere fortalt at han fant "mobilofferet" død, med neseblod og brystlommen i fyr og flamme. Nå har samme mann erkjennet å ha drept mannen, skriver The Sydney Morning Herald.

Kwon sa til politiet at han traff mannen da han rygget med gravemaskinen i et steinbrudd i Sør-Korea.

- Jeg flyttet gravemaskinen da Seo plutselig forsvant ut av syne. Jeg løp ut og så at han lå nede på bakken og blødde mens klærne tok fyr. Alt dette skjedde i løpet av et øyeblikk, og jeg var så nervøs for ulykken at jeg løy om at batteriet eksploderte og drepte Seo, skal han ha forklart til politiet.

annonse

Tidligere sa Kwon at offeret lå på bakken og mobiltelefonen brant fremdeles, så han måtte slukke ilden.

- Det ser ut til at det høye trykket fra en eksplosjon har skadet hjertet og lungene hans, noe som førte til hans død, uttalte legen Kim Hun ved universitetssykehuset i Chungbuk. Politiet skal også ha sagt at de selv trodde mobilbatteriet hadde skylden.

Mistenkelig

Tvil om dødsårsaken dukket opp i går. En kriminaletterforsker skal ha uttalt følgende om uhellet. "Det er riktig at brystet var brent, men de indre skadene er for omfattende til å være forårsaket av en mobileksplosjon", skal han ha uttalt til Yonhap nyhetsbyrå.

- I motsetning til Litiumion-batterier, kan ikke litiumpolymer-batterier bare eksplodere, skal LG ha forsøkt å forklare til de mistenksomme politimennene. De fleste mobiltelefonene i dag har nemlig litiumpolymer-batterier som er meget sikre.

Batterier kan eksplodere

Selv om de fleste batteriene er trygge, er det noen som ikke er det.

I juli døde en kineser mens han sveiset. Tidligere denne uka, eksploderte et Nokia-batteri mens en mann i New Zealand ladet mobilen, og i fjor skjedde det samme i Sverige med en Sony Ericsson-mobil. En bærbar Dell-PC å brenne i Japan, og selskapet trakk tilbake disse laptop-litiumionbatteriene.

annonse

Les også