Tek.no

Nyhet

Denne nye Xbox One-kontrollen får utskiftbare deler

Lar deg sette sammen kontrollen etter egne preferanser.

Microsoft
Eigil Knudsen
16 Juni 2015 18:00

Microsoft har nylig avholdt sin «før-pressekonferanse» i forbindelse med den store spillmessen E3, og i tillegg til diverse spillavsløringer kunne selskapet også avduke en og annen nyhet på maskinvarefronten. Spillkonsollen Xbox One får nemlig en ny kontroll som byr på en ny vri.

Som blant andre Engadget og TechCrunch rapporterer har den nye kontrollen fått navnet Xbox Elite Wireless Controller og retter seg spesifikt mot de mest seriøse spillerne, for eksempel dem som konkurrerer på profesjonelt nivå.

Lar deg bytte ut tommestikke og styrekors

Den mest spesielle egenskapen ved den nye kontrollen er at den har deler som kan byttes ut, nærmere bestemt styrekorset og tommelstikken. Kontrollen kommer med flere ulike varianter som kan tas av og på for å bedre tilpasse kontrollene til spillene du spiller.

Dette følger med i boksen, deriblant et utvalg tommelstikker og styrkors. Foto: Microsoft

I tillegg til dette kommer den nye Xbox Elite-kontrollen med fire åpne porter på baksiden hvor du kan feste «fingerspaker» som du kan gi ulike funksjoner. På den måten skal du kunne få flere input-muligheter i spill som gjør at du ikke trenger å flytte fingrene fra de vanlige knappene på forsiden av kontrollen.

Disse spakene kan fritt tas av og på uten bruk av verktøy, og du velger selv hvilke og hvor mange av de fire åpningene du vil bruke til dette formålet.

Raskere avtrykk

Ellers har den nye kontrollen noe som heter «Hair Trigger Locks», som sørger for at avtrykkerbevegelsene på skulderknappene stanser i det du har avfyrt et skudd slik at du blir klar for neste skudd så fort som mulig. Dermed skal du altså kunne spare verdifull tid i hektiske skytekamper.

Denne funksjonen kan fritt slås av og på, og via en applikasjon skal du også kunne finjustere avtrykkermekanismen. Ved hjelp av applikasjonen kan du også justere sensitiviteten til tommelstikken, i tillegg til å omfordele funksjonene til de ulike knappene på kontrollen.

Xbox Elite-kontrollen skal bli tilgjengelig i oktober og har en anbefalt pris på 150 dollar produktsiden. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Mer informasjon finner du på produktets egen hjemmeside, og se også presentasjonsvideo under.

Her er et nylansert kontrollsystem for bilspillerne: Nytt racingratt skal gjøre bilspillene langt mer realistiske »

Les også
Frir til bilentusiasten med håndsydd skinn og aluminium
Les også
Én liten innstilling kan halvere bildefrekvensen
annonse

Les også