Nyhet

Amazon vil 3D-skrive varer i lastebiler på vei til kundene

Nettbutikkgiganten tar patent på spennende leveringsløsning.

Mens 3D-skriverne er på full fart ut på markedet jobber kommersielle aktører iherdig med å finne effektive og lønnsomme måter å utnytte teknologien på. Nettstedet 3DPrint.com melder nå om et nytt og spenstig konsept fra nettbutikken Amazon som innebærer å 3D-skrive varer på farten.

Selskapet har tatt patent på en løsning for «mobil 3D-skriving», det vil 3D-skriving som foregår om bord på lastebiler. Det hele fungerer ved at det sendes ut bestillinger på gjenstander fra kunder som lastebilene mottar. Deretter skrives gjenstandene ut i bilen som befinner seg nærmest kunden, for så å bli levert.

Amazon ser også på muligheten til å bruke CNC-maskiner i lastebilene, noe som vil gi mange flere muligheter. Foto: Nadja Antonova/Shutterstock.com

Skal spare både tid og penger

Hensikten med løsningen er å legge til rette for langt raskere levering av bestillinger ved å plassere produksjonsapparatet nærmere kundene i stedet for i en sentral bygning langt unna. Den andre målsetningen er å redusere kostnadene knyttet til den store lagringsplassen som kreves for den enorme mengden varer som Amazon håndterer.

Slik lagringsplass er nemlig ikke billig, og i tillegg vil de store lagringsarealene by på stadig større utfordringer knyttet til det å finne frem til varene på en effektiv og rask måte. Den mobile løsningen skal således både gjøre det billigere og raskere å levere varer.

Lastebilene skal både kunne inneholde vanlige, additative 3D-skrivere, men Amazon ønsker visstnok også å inkludere såkalte CNC-maskiner. Dette er maskiner som kan brukes til mange ulike produksjonsformål, blant annet til å skjære ut deler av metall eller andre materialer med en drill som beveger seg i tre dimensjoner.

Jobber også med dronelevering

Ved å benytte både 3D-skrivere og CNC-maskiner vil man dermed kunne lage mer kompliserte gjenstander med mange ulike komponenter. Konspetet er altså ennå kun på patentstadiet, så det gjenstår selvsagt å se når og om idéen noensinne vil materialisere seg. Alle detaljene om konseptet kan du finne i selve patentdokumentet.

Dette er for øvrig ikke den første dristige idéen Amazon har hatt når det gjelder å forbedre leveringstjenesten sin. I fjor sommer kunne vi melde at selskapet er godt i gang med planleggingen av levering av pakker med droner, og har i den forbindelse allerede søkt om tillatelse til testflyvninger. Ifølge Amazon skal dronelevering potensielt kunne få leveringstiden helt ned til 30 minutter.

Amazon har stadig nye produkter på gang: Selskapet har også lansert sin egen Chromecast-konkurrent »

(Via The Verge)

Les også
Nettbutikken Amazon vil ha en slutt på falske produktanmeldelser
Les også
Denne 3D-skriveren skal være 100 ganger raskere enn vanlige modeller
Les også
NASA skal teste ut «lufttrafikk»-tjeneste for droner
annonse