Til hovedinnhold

MPX stenges for privatkunder

Satser videre på bedriftsmarkedet.

Nettbutikken MPX vil gjennomgå en rekke forandringer den kommende tiden. Fra og med den 1. april rulles det ut en ny satsing hvor nettsiden sikter seg inn på bedriftsmarkedet.

Det betyr at du som privatkunde ikke lenger vil kunne kjøpe mer elektronikk fra nettstedet, hvor søstersiden Komplett.no vil ta over rollen som nettbutikken for mannen i gata.

Sikter seg inn mot bedrifter

Stian Gabrielsen. Foto: MPX

Om en stund vil du altså måtte ha et organisasjonsnummer for å kunne handle varer hos nettsiden. Planen er å samle bedriftskundene som i dag er hos både Komplett og MPX under ett og samme tak.

– MPX ønsker å gå fra å være en ren nettbutikk til å bli en forhandler, forteller Stian Vik Gabrielsen, direktør i MPX til Tek.no.

Som et steg i prosessen vil det omorganiseres i selskapet, hvor planen er å skreddersy nettstedet for nettopp bedrifter.

– Vi har ansatt en rekke nye selgere som spesifikt skal jobbe med å bedre både kompetanse og service overfor bedrifter, samtidig som det jobbes med å spisse hvilke produkter vi tilbyr slik at passer dette markedet best mulig, påpeker Gabrielsen.

Flere bedrifter som handler hos Komplett har de siste dagene mottatt en e-post som forklarer forandringen, noe Gabrielsen kan bekrefte.

– Denne e-posten er et ledd i prosessen, og vi ønsker at flest mulig bedrifter tar i bruk MPX, nettopp fordi det er her vi spisser kompetansen vår mot bedriftsmarkedet, sier han.

Komplett blir enda bredere

Mens MPX utelukkende skal vie sin tid til bedriftsmarkedet, vil det ikke skje noen tilsvarende forandring hos søstersiden Komplett.no.

– Komplett vil fortsette slik det gjør i dag, ergo vil både privatpersoner og bedrifter kunne handle via nettsiden som før, sier Gabrielsen.

Fra og med 1. april vil forandringene rulles ut for fullt, og Gabrielsen kan avsløre at det med tid og stunder vil bli en markant forskjell på de to nettstedene.

– Komplett.no vil øke sin satsing vesentlig på andre felt som ikke nødvendigvis inneholder elektronikk, mens MPX utelukkende vil fokusere på elektronikk, avslutter Gabrielsen.

Komplett er den største data-aktøren i Norden
Se hvordan de lager 30 000 datamaskiner i året (Ekstra) »

Les også
Få i pose og sekk ved å velge selv
annonse