Tek.no

Nyhet

Hva vil Google avsløre i kveld?

Den store Google I/O-konferansen starter snart, og her er noe av det vi forventer.

28 Mai 2015 12:49

I kveld går Googles utviklerarrangement, Google I/O 2015, av stabelen. Det hele starter med en 2,5 times lang presentasjon, hvor det er forventet at teknologigiganten vil komme med en rekke nye annonseringer.

Google I/O 2015 starter snart. Foto: Google

Google I/O starter klokken 18.30 norsk tid, og du kan strømme både hovedpresentasjonen og senere presentasjoner via det offisielle nettstedet. Her er noe av det vi tror de kommer til å snakke om:

Android M

At Google vil vise frem den neste versjonen av Android-operativsystemet har allerede blitt bekreftet, og det er forventet at de bruker betydelig med tid på presentasjonen av Android M.

Ifølge ulike rykter på nettet vil Android M tilby mer fokus på sikkerhet, blant annet med innebygd fingeravtrykksensor og bedre kontroll over hvilken informasjon de ulike appene skal få tilgang på. Man forventer også et videre fokus på Material Design, bedre stemmekontroller og selvsagt mange optimaliseringer, for eksempel i forbindelse med strømforbruk og minnebruk.

Mange tror at Google vil bruke anledningen til å lansere en utvikler-sniktitt av Android M, slik de gjorde med Android L (Lollipop) i fjor.

Google Photos.

Ny fototjeneste

I forrige uke dukket det opp rykter om at Google vil annonsere en ny bildetjeneste. Kort sagt dreier det seg om bildelagringstjenesten til Google+, som nå vil separeres fra det sosiale nettverket, og kunne brukes til å poste bilder på Facebook, Twitter og så videre. Tjenesten har flere fordeler – den tilbyr blant annet uendelig med lagringsplass for normale bilder, og muligheten til å raskt sette sammen bilder til en gif-animasjon i tilfelle du vil prøve å lage et nytt meme.

En Android Wear-klokke. Foto: Google

Android Wear

Etter et par tiår med mobiltelefoner har kanskje folk flest sluttet å bruke armbåndsur, men med sine nye, smarte klokkesystemer håper både Apple og Google at vi skal gå tilbake til gamle vaner. Mange forventer at Google skal annonsere iOS-kompatibilitet for Android Wear-klokkene sine i kveld.

Det snakkes også om nye Google Wear-dingser som ikke nødvendigvis er klokker eller skal bæres på armen.

Android Pay

Hvis teknologigigantene får det som de vil, kommer mobilen, smartklokka og andre smarte dingser snart til å bli en genuin konkurrent til kredittkortet og til og med kontantene.. Det er forventet at Google kommer til bruke tid på å fortelle om deres videre satsning på området. De har allerede Google Wallet, som ble introdusert i 2011, men nå vil de sannsynligvis annonsere en ordentlig konkurrent til Apple Pay. Mange tror denne vil kalles Android Pay.

Alle greiene i huset ditt skal snakke sammen, og med nettet. Foto: Shutterstock

Operativsystem for brødristeren

I forrige uke dukket det opp rapporter om at Google jobber med en nedstrippet versjon av Android, som skal brukes i alt fra hvitevarer til brannalarmer, for å koble dem opp mot nettet og gjøre hjemmene våre smartere. Googles nye operativsystem kalles visstnok Brillo, og da rapporten dukket opp ble det sagt at annonseringen skulle komme på Google I/O.

«Virtual reality»

At «virtual reality» blir stort er det ingen tvil om. Ryktene vil ha det til at Googles superbillige «virtual reality»-konsept, Google Cardboard, blir videreutviklet. Faktisk snakkes det om at hodesettet ikke lenger skal være laget av papp i det hele tatt. Men spørsmålet er jo om Google vil gjøre noe mer enn å tilby billige løsninger – kanskje de bruker anledningen til å si litt om hvor de tenker å ta satsningen i fremtiden.

Android Auto. Foto: Google

Android Auto

Google vil utvilsomt bruke tid på Android Auto, og deres planer om å putte Android i verdens biler. Den første produksjonsbilen med Android Auto er 2015-modellen av Hyundai Sonata, og de første testene av systemet er lovende. Googles fremtidsplaner er tilsynelatende enda mer ambisiøse.

Og så videre...

Det snakkes også om en Chromecast-inspirert gizmo for musikk. og man kan jo drømme om litt mer fokus på Chromecast også. Chrome og Chrome OS vil nok også få litt plass, og kanskje det også vil komme noen Chromebook-annonseringer.

Project Ara. Foto: Google

Googles Advance Technologies and Products-divisjon har antakeligvis også noe spennende å vise frem i løpet av I/O, men de har en egen presentasjon i morgen.

Potensielle konsepter inkluderer den modulære telefonen Project Ara.

Google fortsetter å utvide seg
Nå har de til og med lansert sin første Google Shop

(Hovedkilder: Engadget og The Verge)

annonse

Les også