Tek.no

Nyhet

Mener Samsung skal kjøpe BlackBerry selv om begge selskapene nekter

Det foreligger nå gode beviser på at oppkjøpsplanene faktisk er reelle likevel.

Faraways/Shutterstock.com
Eigil Knudsen
23 Jan 2015 11:48

Tidligere denne måneden kunne vi melde at den sørkoreanske elektronikkgiganten Samsung tilsynelatende var interessert i å kjøpe den gamle og kraftig omstrukturterte mobilprodusenten BlackBerry for en angivelig sum på 57 milliarder kroner. Opplysningene kom fra en anonym kilde som nyhetsbyrået Reuters hadde vært i kontakt med.

Rett etter at nyheten var et faktum steg plutselig BlackBerry-aksjen med hele 30 prosent på børsen. Både BlackBerry og Samsung var imidlertid raskt på banen med å avkrefte at det forelå planer om et oppkjøp, og som et resultat av dette falt aksjen igjen med 20 prosent, som avisen Bloomberg rapporterte.

I en litt underlig vending melder avisen Financial Post nå at oppkjøpsplanene faktum er et faktum, til tross for at begge selskapene altså ivrig har benektet dem.

Har fått tak i dokument og ny anonym kilde

Avisen skal nemlig ha fått tak i et dokument som redegjør for detaljer rundt et eventuelt kjøp av BlackBerry. Dokumentet skal ha blitt forfattet på vegne av Samsung av et investeringsselskap som holder til i den amerikanske byen New York. Dokumentene skal blant annet ha beskrevet BlackBerrys programvareløsninger som «passende» for Samsungs service-plattform.

I tillegg redegjør dokumentene visstnok for hvilke fordeler BlackBerrys produkter vil kunne gi Samsung når det gjelder å få gjennomslag på bedriftsmarkedet, og tegner også et positivt bilde av BlackBerrys inntjeningspotensiale i nær fremtid.

Financial Times skal for øvrig også ha vært i kontakt med en ny, anonym kilde «med kjennskap til saken», som bekrefter planene. Denne kilden skal ha sagt at Samsung fremdeles er svært interessert i å kjøpe hele eller deler av BlackBerry dersom prisen er riktig.

– Samsung ønsket å slå til raskt

Den samme kilden skal også ha røpet overfor Financial Times at Samsung ble tatt på sengen av Reuters lekkasje av oppkjøpsplanene. Vedkommende sa at selskapet hadde planlagt å slå til raskt med et godt tilbud for å sikre seg BlackBerry før en langvarig og vanskelig budrunde med konkurrerende aktører rakk å komme i gang.

Selv om Samsung altså har benektet et oppkjøp har selskapet imidlertid selv hintet om at noe er på gang. Som Wall Street Journal rapporterte på mandag sa sjefen for Samsungs mobilavdeling, J.K. Shin, at de ønsker å utvikle et partnerskap med BlackBerry, men avviste altså ryktene om et oppkjøp.

Verken BlackBerry eller Samsung har denne gangen valgt å kommentere saken. Nok en gang reagerte børsen for øvrig på nyheten, og BlackBerry-aksjen bykset oppover 7 prosent på torsdag etter at Financial Post skrev om saken.

I mellomtiden slipper Samsung stadig nye mobiler: Slik kan den kommende toppmodellen Galaxy S6 bli »

Les også
BlackBerry skal trolig lansere en Android-telefon
Les også
Blackberry lanserer supersikkert nettbrett
Les også
Slik kan de nye topptelefonene bli
Les også
BlackBerry-aksjen stuper etter at selskapet benekter Samsung-oppkjøp
Les også
Slik gikk årets mobile spådommer
annonse

Les også