Nyhet

For 4K-spilling i stua: Corsair Bulldog

Corsair har snekret sammen en «gjør det selv-pakke».

Taipei/Tek.no: De fleste databrukere med litt over gjennomsnittlig interesse for maskinvare har nok hørt om Corsair. Om ikke minnemodulene i vedkommendes datamaskin kommer fra denne amerikanske produsenten, er det en viss sjanse for at tastaturet, datamusa, SSD-en, strømforsyningen, vannkjølingsløsningen, vifta eller kabinettet har en piratskip-logo på seg.

Og Corsairs store Computex-nyhet har nettopp med de siste kategoriene å gjøre. Den har fått navnet Bulldog, men har ingen store likhetstrekk med en vofs... med mindre vi snakker om en merkelig konstruert robothund.

Det er uansett ingen metallkledd skjødehund vi snakker om her. For der mange av konkurrentene satser på beskjedne strømmebokser, Android-drevne mikrokonsoller eller løsninger for spillstrømming til stua, satser Corsair på at du vil ha hele datamaskinen i stua. Og den må naturligvis takle spilling i 4K-oppløsning.

Overgangen til UHD går nemlig raskt, og Corsair regner med at TV-er med 4K-oppløsning vil være normalt å finne i mange hjem innen et par års tid. Men 4K-spilling krever krever et kraftig system, og i en vanlig stue vil også størrelse og støynivå være viktige faktorer.

Bulldog er nettopp en slik stueløsning, mener Corsair.

Et byggesett

Bulldog er designet for mye vannkjøling på liten plass. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Med Corsair Bulldog snakker vi altså om noe mer enn kun et kabinett, men det er heller ikke en ferdig løsning. Det beste er kanskje å se på Bulldog som et byggesett, der du får et kabinett med et par utvalgte og/eller spesialutviklede løsninger. Hva du ellers putter inn i kabinettet begrenses bare av den fysiske størrelsen og din egen lommebok.

Ved siden av det spesielle kabinettet – som for øvrig ikke takler noe større enn Mini-ITX-hovedkort – får du en 600 watts modulær strømforsyning i SFX-størrelse. Denne kjøles av en stillegående 92 millimeter stor vifte. 600 watt høres kanskje litt knapt ut, men Corsair forsikrer oss om at det likevel skal holde til grovkalibrede kort som Titan X fra Nvidia. Du kan sågar satse på overklokking i tillegg.

Med i pakken får du også Corsair Hydro Series H55F, som er en lukket vannkjølingsløsning myntet på små kabinetter. Denne har blitt utviklet spesielt for Bulldog, men skal også være kompatibelt med Carbide Air 240 og Obsidian 250D. Ifølge Corsair kan denne kjøle prosessorer på opp til 150 watt. Den er dog kun kompatibel med Intel LGA 115x-sokkel.

Forskjellige grafikkort vil kreve forskjellige braketter. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Det er også meningen at du skal bruke vannkjøling til kjøle grafikkortet – da kan du holde temperaturene nede uten å måtte lide under for mye viftestøy. Corsair har utviklet et brakettsystem som kan kombineres med Hydro H55 for å få en fungerende løsning.

Denne skal faktisk være så god at den holder GPU-temperaturen på rundt 60 grader, selv ved full last – og det helt uten å øke viftehastigheten. Brakett + vannkjøler skal også bli tilgjengelig som en enkeltstående oppgradering, med en anbefalt utsalgspris på 100 dollar.

En stillegående og kraftig PC er jo ikke gratis... Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Totalt skal Bulldog la deg putte kraftig maskinvare i et relativt lite kabinett uten at det blir mye støy av det, og ettersom kjøleløsningene er utformet slik at varmen transporteres ut av kabinettet direkte, har vi ingen grunn til å tvile på dette. Men Bulldog er fremdeles ingen liten sak, og i hvert fall ikke noe du uten litt planlegging og godsnakking med kona kan slenge inn i en stereobenk.

Skulle du likevel være lysten på en alternativ stuehund, vil et «Bulldog DIY Kit» (gjør-det-selv-sett) med kabinett, strømforsyning, hovedkort og vannkjøling for prosessor starte på rundt 400 amerikanske dollar når det kommer på markedet i løpet av årets siste kvartal. Så blir det opp til hver enkelt hvor dyrt det skal bli til slutt.

Corsair Hydro H55 pluss brakett fungerer bra:
Lar deg vannkjøle skjermkortet uten søl >>> (Ekstra)

Les også
Disse godsakene fra Computex bør du ha fått med deg
Les også
Vi har prøvd Asus' nye selfie-mobil
Les også
Dette er ett av de drøyeste kabinettene vi har sett
Les også
Kan en klatt gi oss en kjøligere prosessor?
Les også
Økser optisk drevplass for bedre kjølemuligheter
Les også
be quiet! Silent Base 800: Strøkent kvalitetskabinett
Les også
BitFenix Pandora: Spesialutviklet til Steam Machine-bruk
annonse